PKK, engelli birini öldürecek kadar vicdansızdır

PKK, engelli birini öldürecek kadar vicdansızdır

Şırnak'ın Geçitboyu köyünde PKK tarafından infaz edildiği belirtilen 2 çobandan engelli birinin kardeşi olan Mehmet Salih Demir, "PKK engelli birini öldürecek kadar vicdansızdır." dedi.

Dün saat 16.30 sıralarında Şırnak İl merkezine bağlı Geçitboyu köyü Herbul Yaylasında Abdulhakim Demir (35) ile Vali Çevik (40) hayvanlarını otlatırken silahla başlarından vurularak ölü halde bulunmuştu. Otopsi işlemlerinin ardından Demir Geçitboyu köyünde, Çevik ise Silopi ilçesinin Başverimli Beldesinde defnedildi.

Demir ile 6 çocuk babası Çevik'in yakınları, sabah saatleri itibariyle taziye kabul etmeye başladı.

İnfaz edilen Demir'in ağabeyi Mehmet Salih Demir, kardeşinin yüzde 50 engelli olduğunu belirterek PKK'yi lanetledi.

Demir, "Dün öğle saatlerinde yaylada kardeşimi otlattığı hayvanların içinden alıp, katlettiler. Oranın yakınındaki kömür ocağında bulunan bekçiler bize, 'Hayvanlarınız sahipsiz, çoban yok.' dediler. Bir de silah sesi geldiğini söylediler. Bunun üzerine jandarmaya haber vererek köylülerle olay yerine gittik. Orada ikisinin cansız bedenlerini büyük bir taşın altında bulduk." diye konuştu.

Demir, 6 yıl önce evlenen kardeşinin evli ve çocuksuz olduğunu ifade ederek,  güvenlik korucusu oldukları için PKK'nin hedefi olduklarını aktardı.

Demir, "23 yıl görev yaptım. 3 amcam da farklı tarihlerde PKK tarafından katledildi. Köyde birçok gazi ve şehit var. Güvenlik korucusu olduğumuz için kardeşimi öldürdüler. Kardeşim savunmasızdı. Bunlarda vicdan, iman yok. Engelli birini öldürecek kadar vicdansızlar. Bu Kürtlük davası mı? Allah hakkımızı bırakmasın." şeklinde konuştu.

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş da beraberinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, 23'üncü Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya ile Geçitboyu köyündeki Demir ve Silopi İlçesinin Başverimli Beldesindeki Çevik ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Acılı ailelere başsağlığı, çobanlara Allah'tan rahmet dileyen Vali Aktaş, PKK'nin, ailesinin rızkı için ekmeğinin peşinden koşan iki çobanı hunharca katlettiğini söyledi.

Olayın ardından bölgede geniş çaplı operasyonun başlatıldığını hatırlatan Aktaş, "Bu kalleş eli kanlı terör örgütüne taraftar olanları, bunlara, 'aferin' diyenleri, bunların peşinden gidenleri Allah kahretsin. Allah onları da bu yanlış duruşlarından, bu ihanet noktasından döndürsün, bir an önce akıllarını başların getirsin ve bu yanlıştan dönsünler. Eğer dönmeseler de Allah onları da kahretsin, perişan etsin." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler