“PKK güdümünde hareket eden bir yapı haline geldi”

“PKK güdümünde hareket eden bir yapı haline geldi”

MAZLUM DER Van şubesi eski yöneticileri şu an mevcut yönetimin kurumun ruhuna ve kimliğine aykırı davranış sergilediği gerekçesiyle mevcut yönetime karşı bayrak açtılar.

MAZLUM DER Van şubesi eski yönetici ve üyeleri mevcut başkan Yakup Aslan’ın başkanlığını yaptığı yönetime karşı bayrak açtılar.

Mazlum Der tarihinde ilk kez yaşanan ve şu ana kadar iller bazında iki liste ile seçime girilmediğini belirten bir yetkili, mevcut başkan Yakup Aslan’ın kurumun ruhuna ve kimliğine aykırı uygulamalarının kendilerini buna mecbur bıraktığını söyledi.

“PKK güdümünde hareket eden bir yapı haline geldi”

Yakup  Aslan’ın Mazlum Der Van Şube Başkanı olduğu günden bu yana tamamıyla yanlı davrandığını ve her uygulamasında da bunu açıkça ortaya koymaktan geri durmadığını belirten bir Mazlum Der üyesi ise, “Özellikle 6-8 Ekim Kobani bahaneli çıkarılan olaylar ve yaşanan saldırılarda Mazlum Der Van Şubesinin tavrına dönülüp bakılsa ne demek isteğimiz daha iyi anlaşılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kim olursa olsun her zaman için zalimin karşısında durmuş bir kurum olan Mazlum Der’in bu tavrını Van’da görmenin mümkün olmadığı bir noktaya gelindiğini belirten Mazlum Der üyesi, Mazlum Der Van Şubesinin son yönetimle beraber tamamıyla PKK güdümünde hareket eden bir yapı haline geldiğini sözlerine ekledi.

“Haber verilmeden 50’ye yakın şahsın üyelikleri iptal edilmiş”

Mazlum Der Van  Şube Başkanı Yakup Aslan’ın bu tavrına karşı dernek içerisinde çok ciddi rahatsızlıkların yaşandığını ve buna karşı zaman zaman seslerin yükseldiğini belirten bir diğer üye ise, Yakup Aslan ve yönetiminin bu gün yapılacak olan seçimlerde de kazanmak için hileye başvurduğunu ve kimsenin haberi olmadan 50’ye yakın kendisine muhalif gördüğü şahsıların üyeliklerini iptal ettiğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

İptal edilen üyelikler PKK/HDP’lilerle doldurulmuş

“Kimseye haber vermeksizin ve üye listelerini de açıklamaksızın hile ile benim bildiğim 50’ye yakın ve tamamı İslami kimlikleri ile tanınan birçok arkadaşımızı üyelikten çıkardığı gibi, bu kişilerin yerine şu ana kadar 30’ya yakın PKK/HDP’ye yakın isimleri üye olarak kaydettiğini biliyoruz. Şu an bile seçim öncesi halen PKK/HDP’li kişileri üye yapmaya da devam ediyor. Bunları kendileri açıkça yapıyor ve defalarca üye listesini talep etmemize rağmen listeler bize verilmedi. Şu an aralarında eski Mazlum Der yöneticilerinin olduğu ve bu işin ehli olduğunu bildiğimiz yeni bir liste ile seçime gireceğiz ancak maalesef birçoğunun üyeliklerinin iptal edildiğini öğreniyoruz. Bu açıkça işlenmiş bir suçtur. Seçim sonrası bu cürümlerini devam ettirmeleri durumunda bu hukuksuzluğu tüm basının önünde ifşa edeceğiz.” dedi.

Mazlum Der Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi seçimleri bu gün saat 14’00 te Van Şişli Öğretmen Evinde yapılacak. – İLKHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.