'PKK, HÜDA PAR'a Cephe Savaşı Başlattı'

'PKK, HÜDA PAR'a Cephe Savaşı Başlattı'

Sözcü yazarı gazeteci Saygı Öztürk, HDP'li Pervin Buldan'ın Öcalan'ın Mart veya Nisan ayında PKK'ya silah bırakma çağrısı yapabileceği yönündeki açıklamasıyla tekrar gündeme gelen silah bırakma konusu değerlendirdiği köşe yazısında, PKK'nın silah bırakmay

Önceki gün DHA muhabirine açıklamalarda bulunan HDP'nin Grup Başkanvekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan'ın, "Karşılıklı adımlar atılırsa Sayın Öcalan Mart, Nisan gibi silah bırakma çağrısı yapılabilir" yönündeki açıklamaları PKK'nın silah bırakma konusunu tekrar gündeme taşıdı.

"PKK'nın 10 Bin Silahlı Militanı Var"

Bugünkü köşe yazısında PKK'nin silah bırakma konusunu değerlendiren gazeteci Saygı Öztürk, PKK’nın bölgede önemli bir otorite haline geldiğini savunarak, “Güneydoğu’yu, örgütü çok iyi bilen bir komutana “PKK silah bırakır mı?” diye sordum. “Asla” dedi. Bırakın örgütün silah bırakmasını, halkı da silahlandırıyor. Örgütün silahlı kanadı bugün sadece dağlarda değil il ve ilçelere de yerleşmiş durumda… Üstelik sayısı da artık 4-6 binlerde değil 10 bin civarında…” iddiasında bulundu.

Yazıda yer verdiği verileri bölgedeki gazetecilere dayandıran Öztürk, PKK'nın şehirlerde silahlanma yoluna gittiğini öne sürerek, şunları kaydetti: “Güneydoğu’da 40 yıldır gazetecilik yapan Raşit Kısacık da sözü kısa kesiyor, “PKK asla silah bırakmaz” diyor. Herkesin bu kadar umutlu olduğu dönemde, örgütün silah bırakakmamasının nedenleri ne olabilir. Onları sıralayalım:

"HÜDA PAR’a Karşı Yeni Bir Cephe Savaşı Başlattı"

PKK, HÜDA-PAR kurulduğundan beri bu parti üyelerine ve sempatizanlarına karşı 332 eylem gerçekleştirdi. Yani Güneydoğu’da eskiden Hizbullah örgütüne karşı olduğu gibi şimdi de HÜDA-PAR’a karşı yeni bir cephe savaşı başlattı. Kandil, şehirlerdeki milislerini ve gençlik örgütünü silahlandırmaya devam ediyor.

"Silahı Bırakacak Olan Örgüt Ayaklanma Provaları Yapmaz"

Silahı bırakacak olan örgüt öncelikle okulları, dershaneleri, bankaları yakmaz, talan etmez. İl ve ilçe yollarını kepçelerle kazıp (en son Hasip Kaplan’ın doğup büyüdüğü İdil ilçesinde olduğu gibi) mahallelere giriş-çıkışları kontrol etmez. İş adamlarından haraç toplamaz. Köy korucularını, asker ve polisleri şehit etmez. Kurtarılmış bölgeler ilan edip, kendi yargısını, kendi polisini oluşturmaz. En azından çözüm süreci denilen sürece katkı olsun diye bu tür eylemlere ara verir. Ayaklanma provaları yapmaz."

KCK'dan İmralı Heyetine Üstü Kapalı Gönderme

Bugün Saygı Öztürk gibi silah bırakma konusunu işleyen bir diğer isim ise KCK yöneticilerin Mustafa Karasu oldu.

Özgür Gündem'de 'Hüseyin Ali' ismiyle köşe yazıları yazan Mustafa Karasu, AK Parti hükümetinin çözüm konusunda olumlu adım atmamakla suçlayarak, “Sanki çözüm olmuş, sıra silahlı mücadeleyi bırakmaya gelmiş. Devlet ve hükümetin bırakalım çözüm niyeti, çözüm zihniyeti olmadığı halde neden bunlar tartışılıyor? Çözüm zihniyeti ve niyeti ile ilgili hiçbir olumlu işaret yokken neden bunlar tartışılıyor? Türk devletini bilmeyen ve tanımayanlar bu tartışmaya şaşırmayabilir ama bilenler şaşırır ve ne oluyor diye düşünür. Arkasındaki niyeti sorgular.” diyerek üstü kapalı İmralı Heyetine göndermelerde bulundu.

"Savaş Bir Otuz Yıl Daha Sürer"

AK Parti iktidarıyla sorunun çözülemeyeceğini savunan Karasu, yazısının satır aralarında Saygı Öztürk'ü haklı çıkaracak sözler sarf ederek, şunları söyledi: “AKP iktidarının şefi olan Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları ortadadır. Bu zihniyette olan AKP iktidarında sorun çözülemez. Böyle bir iktidar ortamında savaş bir otuz yıl daha sürer. Herhalde biz ve halk Tayyip’in ne dediğine göre durumu değerlendiririz. Tayyip ise ne Öcalan’ı, ne İmralı’sı, biz kendimiz süreç başlatmışız diyor. Bir halkın sorunu ortadayken, ben kimseyi muhatap almam diyor. Kendi projelerinin adını da ‘milli birlik ve kardeşlik’ koymuş. AKP’li bakanların bu sürecin ‘terör örgütü’nü etkisizleştirmek için kullanıldığını söylemektedir.” (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.