PKK, İLKHA muhabirini Kaçırdı

PKK, İLKHA muhabirini Kaçırdı

Akraba ziyaretinde bulunmak için Silvan'a giden İlke Haber Ajansı muhabiri Ali Adiyaman, ziyaret ettiği köylerinde PKK'liler tarafından kaçırıldı.

DİYARBAKIR-Silvan ilçesi Dağcılar (Gundé Şao) köyü Erkenciler mezrasına, akraba ziyaretinde bulunmak için giden İlke Haber Ajansı muhabiri Ali Adiyaman, PKK’liler tarafından köyde bulunduğu evden kaçırıldı.

Edinilen bilgilere göre, olay bu gün saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Anne babasıyla Silvan’a bağlı Dağcılar (Gundé Şao) köyü Erkenciler mezrasına akrabalarını ziyaret için giden Ali Adiyaman PKK’liler tarafından kaçırıldı.

Ali Adiyaman’ın İlke Haber Ajansı muhabiri olduğunu ve bundan dolayı kaçırdıklarını belirten PKK’liler, Adiyaman’ı ve aracını alarak köyden çıktıkları öğrenildi.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Ali Adiyaman’ın akrabaları, PKK’lilerin köye bir pikap ile geldiklerini ve evde oturdukları bir anda kendilerini dışarı çıkararak kimliklerini kontrol ettiklerini söyledi. Ali Adiyaman’ı İlke Haber Ajansı muhabiri olduğu gerekçesiyle kaçırdıklarını söyleyen akrabaları, Ali Adiyaman’ı nereye götürdüklerini bilmediklerini de sözlerine eklediler.

Hatırlanacağı üzere Ali Adiyaman’ın 65 yaşındaki babası Hüseyin Adiyaman, seçim sürecinde BDP’ye oy vermediği gerekçesiyle ölüm ile tehdit edilmiş, eşiyle beraber PKK’liler tarafından darp edilerek köyden çıkarılmışlardı.

Hüseyin Adiyaman son olarak yaptığı açıklamada kendilerine yapılan bu saldırı ve baskıların tek sebebinin İslami kimlikleri olduğunu belirterek PKK’lilerin, kendilerinin bu hassasiyetlerinden dolayı alenen peygambere ve İslam’a hakaret ettiklerini dile getirmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.