Pkk, katlettiği Kürtler için de özür dileyecek mi?

Pkk, katlettiği Kürtler için de özür dileyecek mi?

PKK'nın yöneticilerinden Cemil Bayık, Alman WDR ve NDR televizyonlarına verdiği röportajda, PKK'nın son yıllarda bir dönüşüm içinde olduğunu söyleyerek özür diledi.

Doğruhaber

Geçtiğimiz haftanın en dikkat çeken haberlerinden birisi PKK yöneticilerinden Cemil Bayık'ın, PKK'nın 1990'lı yıllarda Almanya'da yaptıkları eylemlerden dolayı özür dilemesiydi. Bayık'ın bu özrü İmralı'da tutuklu bulunan örgüt lideri Öcalan'ın mahkemede “Şehit ailelerinden özür dilerim” açıklamasını hatırlattı. Yani Öcalan da katlettikleri Kürtleri unutmuş ve yalnız öldürdükleri asker ve polisler için özür dilemişti.

PKK BİNLERCE  KÜRDÜ KATLETTİ

PKK bu güne kadar Almanya'ya yönelik hiçbir silahlı eylem yapmadı. PKK 1990lı yıllarda yaptığı infazlarda kendisine muhalif Kürtleri infaz etmişti. PKK'nın Almanya'da yaptığı eylemler kendini ateşe vererek yakma, oturma eylemi yapma, otobanı trafiğe kapat, televizyon binalarını işgal etmeye çalışma ve kendilerine haraç vermeyen Türkiye'li vatandaşlara ait işyerlerine saldırma yer alıyor. Kürtlerin haklarını sözde savunan PKK bu güne kadar yaptığı katliamlarla binlerce kürdü katletti. 6-8 Ekimde yaşanan PKK vahşeti hafızalarda tazeliğini korurken, Bayık'ın böyle bir açıklama yapması PKK'nın ikiyüzlülüğünü bir kez daha ortaya çıkardı.

BAYIK ALMANYA'DAN ÖZÜR DİLEDİ

PKK'nın yöneticilerinden Cemil Bayık, Alman WDR ve NDR televizyonlarına verdiği röportajda, PKK'nın son yıllarda bir dönüşüm içinde olduğunu söyleyerek özür diledi. Almanya'da geçmişte örgütün gerçekleştirdiği faaliyetlerin bir daha yaşanmayacağını belirten Bayık, Türkiye'ye karşı da savaşmak istemediklerini kaydederek, “Artık savaşa yeter diyoruz. Ne biz ne de Türk Devleti savaş sayesinde amacına ulaşabildi” ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ LİSTESİNDE

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, PKK'nın özür dilemesinin kısa vadede bir şey ifade etmediğini vurguladı. Alman Devlet Televizyonu ARD'nin internet sayfasında yer alan habere göre, bakanlığın son açıklamalar da dâhil PKK'yı yakından takip etmeye devam edeceğini kaydeden sözcü, sadece Cemil Bayık'ın özür dilemesinin, PKK'nın terör örgütü kapsamından çıkartılmasına yetmediğini söyledi.

2004 YILINDAN   BU YANA 4 BİN 500 SUÇ

Alman Sol Parti (Die Linke), daha önce Federal Parlamento'ya (Bundestag) PKK'nın terör örgütü listesinden çıkarılması ile ilgili bir önerge vermiş, 27 Şubat tarihinde önerge üzerine parlamentoda müzakereler yapılmıştı. Görüşmelerde, Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU/CSU) ve Yeşiller Milletvekilleri, “PKK'nın Türkiye'de yada Almanya'da bundan önce de şimdi de demokratik bir organizasyon olmadığına” vurgu yaparak Sol Parti'nin bu önergesine karşı çıkmışlardı. Avrupa Birliği ülkelerinde ve Almanya'da terörist örgüt listesinde yer alan PKK'ya karşı Almanya'da 2004 yılından bu yana açılmış 4 bin 500 suç dosyası bulunuyor.

CEMİL BAYIK KÜRTLERDEN DE ÖZÜR DİLEYECEK Mİ?

PKK yönetici Bayık'ın bu özrü yıllardır Kürt halkı adına mücadele ettiğini savunun PKK'nın ikiyüzlülüğünü ifşa ediyor. PKK, silahlı eylemlere başladığı yıllardan bu güne kadar binlerce Kürdü katletti. PKK'nın katlettiği kişiler arasında anne karnındaki bebekler de dahil, binlerce sivil insan yer alıyor. PKK'nın katliamları yalnızca sivil insanlara yönelik değil. PKK, örgüt içi infazlarla, binlerce Kürt gencini öldürdü. Bayık'ın bu açıklamasından sonra PKK katlettiği Kürtler için de özür dileyecek mi? Sorularını akıllara getirdi.

İŞTE PKK'NIN YAPTIĞI CİNAYETLERDEN BAZILARI!

3 YAŞINDAKİ BEBEĞİ KATLETTİLER

- 9 Temmuz 1989'de Diyarbakır'ın Hani ilçesinin Kırım Köyü'ne baskın düzenleyen PKK'lılar 3 yaşındaki bir kız çocuğunu da öldürdü.

- 10 Mayıs 1988'de Mardin'in Nusaybin ilçesinde 15 kürdü öldüren PKK 6 çocuğa da acımamıştı. Kız bebeklerden birisi beşiğinde uyurken vahşice katledilmişti.

PKK BİR GECEDE 13 ÇOCUK KATLETTİ

- 24 Aralık 1989'da Hakkâri'nin İkiyaka Köyü'ne baskın düzenleyen PKK'cılar çocuk ve kadınları katletti. PKK bu köyde 13 çocuk, 6 kadın, 3 erkeği öldürdü. Caniler, anneleriyle birlikte yer yatağında uyuyan çocukları da hiç gözlerini kırpmadan taradı.

CAMİ'DE İNSANLARI KATLETTİLER

-  PKK'cılar 26 Haziran 1992 yılında asker elbisesi giyerek baskın yaptıkları Susa Camii'nde 10 Müslümanı şehid etti.

BAYRAM ALIŞVERİŞİNE GİDEN KÖYLÜLER KATLEDİLDİ

- 10 Mart 1994 yılının Ramazan ayında Kadir Gecesi'nin sabahında Diyarbakır merkezine bayram alışverişine giden ve içinde kadın, çocuk, yaşlı bulunan yaklaşık 50 kişiyi taşıyan yarım otobüsün PKK tarafından yola döşenen mayına çarpması sonucu 10 Müslüman hayatını kaybetmiş, 40 kişi de yaralanmıştı. Katledilenler arasında 12 yaşında 2 çocuk da vardı.

KADIN VE ÇOCUKLARI KURŞUNA DİZDİLER

-20 Ağustos 1987'de Mardin Dargeçit İlçesi'ne bağlı Bahçe Mezrası ‘na gelen PKK'cılar Şehmus Arık'ın evini bastı. Kalaşnikoflarla katliam yapan PKK'cılar 2'si kadın, 3 çocuk 5 kişiyi öldürdü. 4 aylık Hamza, kurşunu yediğinde beşikte uyuyordu.

ÖCALAN: ÖLDÜRELİM OTORİTE OLALIM

20 Haziran 1987: Mardin Ömerli ilçesinde, Pınarcık köyü katliamı gerçekleştirildi. 16 çocuk, 6 kadın, 8 erkek, toplam 30 kişi katledildi. Öcalan katliamın ardından ‘Öldürelim, otorite olalım ‘açıklaması yaptı.

21 KÖYLÜ KURŞUNA DİZİLDİ

26 Kasım 1989: Hakkâri Yüksekova ilçesine bağlı İkiyaka köyünde 21 köylü katledildi.

12 ÇOCUK 7 KADIN   TOPLAM 27 KİŞİ KATLEDİLDİ

11 Haziran 1990: PKK Şırnak'ın Çevrimli Köyünü basarak 27 kişiyi öldürdü. Ölenlerden 12'sinin çocuk, 7'sinin de kadın olduğu açıklandı.

TATVANDA 13 KİŞİ KURŞUNA DİZİLDİ

11 Haziran 1992: PKK'cılar Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir minibüsü durdurarak içinde bulunan 13 kişiyi kurşuna dizdiler.

CEVİZDALI KATLİAMI

1 Ekim 1992: Bitlis'in Cevizdalı köyünü basan PKK, çocuk ve kadınların bulunduğu 30 kişiyi öldürdü, 25 kişiyi de yaraladılar.

28 KÖYLÜ KURŞUNA DİZİLDİ

4 Ağustos 1993: Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Kavakbaşı ve Yenidoğan köyleri arasında yol kesen PKK'cılar, yolcu minibüsünde bulunan 28 kişiyi kurşuna dizdiler.

KAHVEYE TOPLAYIP TARADILAR: 35 ÖLÜ

25 Ekim 1993: Erzurum Çat ilçesine bağlı Yavi beldesine baskın düzenleyen PKK'cılar, kahvehaneye topladıkları vatandaşları taradı 35 kişi öldü, 50 kişi de yaralandı.

BİR AİLEYİ YOK ETTİLER

- 9 Mayıs 1988 tarihinde Mardin'in Nusaybin ilçesi Taşköyü'nün Behmenin mezrasını basan PKK'cılar, bir aileden 8'i çocuk, 2'si kadın 11 kişiyi öldürdüler, 2 çocuk ise ağır yaralandı. PKK'cıların Şırnak baskınında kaçırdıkları 3 kişi de ölü bulundu.

ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİ DE KATLETTİLER

- 21 Ekim'de Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Günbuldu Köyü Derince Mezrası'nı basan 60 kadar PKK'cı grup,  kadın ve çocukları topladıkları ilkokulun önünde kurşuna dizdiler. Kürt haklarını savunduğunu iddia eden PKK,  14'ü çocuk, biri hamile 8'i kadın 22 kişiyi katletti. Katledilen hamile bir kadının karnı parçalanırken, bebeği de dışarı fırlamıştı. Ölenler arasında adı henüz konulmamış bir bebek de vardı.

BAŞBAĞLAR KATLİAMI

- 5 Temmuz 1993'de, Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar Köyü'nde PKK tarafından 29 masum insan kurşuna dizilerek, 4 kişi de ateşe verilen evlerde diri-diri yanarak can verdi. Akşam üzeri 100'e yakın PKK'cı köyü bastı. Ezanın okunduğu sırada camiye giren örgüt mensupları cemaati zorla dışarı çıkardı. 1.5 saat örgüt propagandası yaptıktan sonra tüm erkekler kurşuna dizildi, burada 29 kişi öldü. Daha sonra köy ateşe verildi ve 214 ev, köy okulu, köy camii, halkevi yakıldı. Yakılan evlerde saklanan 1'i kadın 4 kişi de yanarak can verdi.

YAKIN TARİHTEN   SADECE BİR ÖRNEK: 6-8 EKİM KATLİAMI

6-8 Ekim 1994'te başta Diyarbakır olmak üzere bölgenin birçok ilinde eş zamanlı olarak Kobani bahaneli yapılan saldırılarda 50'den fazla insan öldürüldü, Yasin Börü ve 3 arkadaşı Kurban eti dağıtırken PKK'cilerce vahşi bir şekilde katledildi. Kurban eti dağıtan gençler sığındıkları apartmanın 3. Katından aşağı atıldı, üzerlerinden araçlarla geçildi, bedenleri ateşe verildi. Van, Bingöl, Kızıltepe'de insanlar sakallı veya dindar oldukları için PKK'cıların saldırısına uğradı. Bölgede tam bir vahşet yaşandı. Bütün bunlar PKK'nın sergilediği vahşetlerin bir kısmı olarak tarihe geçti..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.