PKK, katliam yaptığı köyde halkı ‘işbirlikçilikle’ suçladı

PKK, katliam yaptığı köyde halkı ‘işbirlikçilikle’ suçladı

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'ne bağlı Sarıkamış Köyü Dürümlü mezrasında bomba yüklü kamyonu infilak ettirerek 16 kişinin ölümüne yol açan PKK, yaptığı katliamda köylüleri ve ölenleri suçlayarak ‘işbirlikçi’ olarak itham etti.

Sur’a bağlı Sarıkamış Köyü Dürümlü mezrasında bomba yüklü kamyonu infilak ettirerek 16 kişinin ölümüne yol açan PKK, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada köylüleri ve patlamada hayatını kaybedenleri hem işbirlikçi hem de bombayı infilak edenlerin köylüler olduğunu ileri sürdü.

PKK açıklamasında, söz konusu kamyonun patlayıcı madde yüklü olduğu ve başka bir yere taşındığı belirtilerek köy halkının aracı engellemek istediğine yer verildi. Milletvekili Genel Seçimlerinde yüzde 80 oyun HDP’ye çıktığı köyde, aracı engellemek isteyen köy halkına ‘işbirlikçi’ nitelemesinde bulunan PKK’nin bu açıklaması istediği zaman herkesi ajan ve işbirlikçi olarak lanse etmeye çalıştığını bir kez daha göstermiş oldu.

Patlamanın, bomba yüklü kamyonun Dürümlü mezrasının girişine bırakıp kaçan PKK’lilerin, yüksek bir yerden, olay yerine araçlarıyla gelen köy halkına ve kamyona ateş açması sonucu oluştuğu bilinmesine rağmen, açıklamada patlamada hayatını kaybeden 16 kişinin suçlanması PKK’nin yaptığı katliamı örtbas etmeye çalıştığı yorumlarını beraberinde getirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler