PKK, KDP-İ peşmergelerine saldırdı, ölüler var

PKK, KDP-İ peşmergelerine saldırdı, ölüler var

PKK’nin Doğu Kürdistan sınırı Keleşin'de Kürdistan Demokrat Partisi-İran (KDP-İ) peşmergelerine saldırdığı bildirildi.

Erbil (Hewlêr) merkezli Rûdav'ın son dakika olarak geçtiği habere göre, PKK, bu sabah Doğu Kürdistan sınırı Keleşin de Kürdistan Demokrat Partisi- İran (KDP-İ) peşmergelerine saldırdı.

Saldırı, PKK’nin, Kürdistan Demokrat Partisi-İran’dan (KDP-İ) karargah kurmak istediği yerden çekilmesi istemine KDP-İ cephesinin ret yanıtı vermesinin ardından yaşandı.

PDK milletvekili Mıhemed Salih Qadıri'nin belirttiğine göre, PKK'nin peşmergeye saldırması sonucu 2 peşmerge hayatını kaybetti.

Qadıri, olay hakkında şunları aktardı: “PKK bu kardeş kavgasının sürmesini istiyor fakat bu durumda bizler de kendimizi savunacağız.” dedi.

PKK, 15 gündür Keleşin bölgesinde konuşlanan ve karargah inşa etmek isteyen KDP-İ birliğini bölgeden çıkarmak istiyor.

Doğu Kürdistanlı partilerden tepki

PKK’nin bu tutumu Doğu Kürdistanlı diğer partilerin de tepkisine yol açtı. Doğu’daki diğer KDP örgütü de sorunun uzaması durumunda tutum takınacaklarını belirtti. PKK’nin tavrının Doğu ve Kuzey Kürdistan (Türkiye Kürdistanı) partileri arasında soruna yol açacağı ifade edildi.

KDP-İ’yle bağlantılı Devrimci Topluluğu grubu da PKK’nin Doğu partilerine engel olmasından rahatsız olduklarını belirterek, KDP-İ’ye destek verdi ve KDP-İ’nin Doğu Kürdistan’ın her yerinde karargah inşa etme hakkının olduğunu bildirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.