PKK, Kürt halkının başına gelmiş en büyük musibettir

PKK, Kürt halkının başına gelmiş en büyük musibettir

PKK'nin 26 Haziran 1992 tarihinde Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Yolaç (Susa) köyünde gerçekleştirdiği cami katliamında 26 yılın geride kaldığını belirten vatandaşlar, PKK’nin Kürt halkının başına gelmiş en büyük musibet olduğunu söyledi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Susa (Yolaç) köyünde 1992 yılında PKK tarafından camide kurşuna dizilerek katledilen 10 Müslüman Kürdün şehadet yıldönümü dolayısıyla Susa-Der tarafından bir etkinlik düzenlendi.

Yoğun bir katılımın olduğu katliamın 26'inci yıldönümü programına, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden de gelen birçok kişi oldu.

Etkinliğe katılan 27’inci dönem Batman Bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök, PKK’nin son 40 yıl içerisinde bu memleketin ve Müslüman Kürd halkının başına gelmiş en büyük musibet olduğunu söyledi.

Gök, “26 yıl önce, 26 Haziran gecesi küfrün, zulmün askerleri tarafından bir katliam projesi olarak ortaya konulmuş ve cehaletin, esaretin askerleri tarafından gerçekleştirilmiş olan bu katliamı bir kez daha şiddet ve nefretle lanetliyoruz. Susa köyünde, susa camisinde 10 Müslüman kardeşimiz, büyük bir vahşet ile şehit edildiler. Bu katliam PKK’nin ne ilk nede son katliamı olmadı. Bu örgüt, Kürdistan bölgesinde bundan öncede katliamlar işlemişti, bundan sonra da Başbağlar, Dürümlü ve daha birçok yerde de katliamlar işlemeye devam etti, ediyor. Maalesef Müslüman Kürt halkımız etkilendi. Daha çok Müslüman Kürt halkı katledildi. Bunun sebebini hem içte hem dışta aramak lazım. Uluslararası emperyalist güçler özellikle İslam coğrafyasıyla uğraşıyorlar. İslam coğrafyasına yönelik girişilen parçala-böl-yönet politikası devam ediyor. Bunu yaparken de eskiden olduğu gibi kendi askerleriyle işgal etmiyorlar. Yerli işbirlikçileriyle anlaşıyorlar. Hedef, Müslüman halkımızı İslami değerlerden uzaklaştırmaktır. Bunu yapmak için seferber oldular. 90’lı yıllardan önce yapılanları hepimiz hatırlıyoruz. Onlarca Kürt fraksiyonu vardı. Sosyalist gruplar vardı. Neticede birilerin yardımıyla PKK bütün bu fraksiyonları tasfiye etti. Sonrasında İslam için, İslami değerlerin yerleşmesi için peygamberin sünnetinin bu bölgede yaşatılması, kavratılması adına ortaya çıkmış olan camialarla, gruplarla uğraştı ve onları da tavsiye yoluna gitmek istedi.” dedi.

“PKK bu memleketin başına gelmiş en büyük musibettir”

PKK’nin, Kürt halkının başına gelmiş en büyük musibet olduğunu belirten Gök, şunları söyledi:

“Bunu görmek için çok derin düşünmeye gerek yok. Bu örgüt ve o örgüte sahip olan zihniyetin bu bölgelerde yapmış olduğu maddi ve manevi tahribatlar gözler önündedir. Kardeşlerimiz yeter ki bunu görmek istesinler. PKK son 40 yıl içerisinde bu memleketin başına gelmiş en büyük musibettir.  İnşallah başaramayacaklar, çünkü bu konuda güzel bir bilinçleneme var. Her ne kadar şeytani tuzaklarını daha artırmaya yönelik çalışmaları olsa da o sosyalist projeleriyle bu halkı kendi sapık ideolojilerine kurban etmeye çalışsalar da hamdolsun halkımız bilinçlenmiştir. Bunları görecek ve müşahede edecektir. Türküyle, Arabıyla Kürdüyle Çerkeziyle ortak bir paydaya sahibiz o da İslam’dır. Bizleri birleştirecek olan bu değerlerdir.”

“Çok üzüntü verici ve hüzünlendirici bir duyguyu yaşıyorum”

PKK’nin zulümlerinin devam ettiğini ancak birlik ve beraberlik muhafaza edilirse bu sorunun biteceğini söyleyen Firdevs Çelik, Müslümanların hakikat ve toplumun maslahatı üzerine beraberliklerinin muhafaza etmelerinin toplumun saadeti için de önemli olduğunun altını çizdi.

PKK’nin haksız ve suçsuz yere Müslümanları şehit ettiğini belirten Beyza Güzey, “Gerçekten de çok üzüntü verici ve hüzünlendirici bir duyguyu yaşıyorum. Rabbim zalimler kahr-u perişan etsin. Mazlumların hakkını bırakmasın. PKK’liler haddini aştı. Suçsuz yere Müslümanları şehit ettiler. Biz bu şehitlerin davasını sürdüreceğiz.  Bunu unutamayacağız.” şeklinde konuştu.

Hümeyra Şanlı, Yoğun bir katılım var.  Burada, Susa’da öyle bir vahşet yaşandı ki; hiç kimse bunu unutamaz. Şehitlerimizi unutmamamız lazım. Tüm Müslümanlara çağrım, bu şehitlerimizi ziyarete gelelim, Yasinler okuyalım. Bizim için kolay olabilir ama yaşayanlar daha iyi bilir.” ifadelerini kullandı.

“Lideri şehit olmuş bir dava asla mağlup olmayacaktır”

Liderlerinin şehid olduğu bir davada asla mağlubiyetin olmadığını belirten Rumeyza Güzey, “Onların davaları haktır. Bunu ne kadar inkâr etseler, dile getirmeseler de herkes bunun farkındadır. İnşallah bu dava haktır. İnşallah mağlup olmayacaktır.” dedi.

“inşaAllah bunlar hiçbir zaman muvaffak olamayacaklardır”

Allah rızasını kazanıp kul olmaya çalışan insanların şehid edildiğini belirten Bayram Çelik ise şunları kaydetti:

PKK’nin kuruluşunun en büyük nedeni, Müslüman Kürd halkını dinsizleştirmek ve kendisine tabi olanlarla dinsiz bir devleti kurmaktı. Bundan dolayı Kürdlerin arasındaki İslami uyanışa tahammül göstermemiş, Müslüman halkımızı, Susa köyünde olduğu gibi katletme, şehid etme yoluna gitmiştir. Bölgedeki âlimlere, dindar Müslümanlara yönelik bir saldırıları başlatmıştır.  Ama bilinmelidir ki Kürdler içerisinde Allah’ın dinine sarılan muvahhit Kürtler vardır ve olmaya da devam edecektir. Dün olduğu gibi bugün de PKK bu topluma zarar vermeye devam ediyor. Sur ’da Silvan’da her tarafta çukurlar kazmış, camileri ve Kur’anları yakmış, insanlarımızı yine katletmişlerdir. Ama inşaAllah bunlar hiçbir zaman muvaffak olamayacaklardır.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.