"PKK Kürtler üzerinde oynanan oyunlara maşa olmaktan vazgeçmelidir"

"PKK Kürtler üzerinde oynanan oyunlara maşa olmaktan vazgeçmelidir"

Dürümlü mezraasında PKK’nin patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirmesini değerlendiren STK'Lar, PKK'nin Kürtler üzerinde oynanan oyunlara maşa olmaktan vazgeçmesi gerektiğini söylediler.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin Sarıkamış Mahallesi’ne bağlı Dürümlü mezrası girişinde PKK’nin, patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu 16 kişi hayatını kaybetmesini değerlendiren sivil toplum kuruluşları temsilcileri, yaşanan katliama tepki göstererek, PKK'nin Kürtler üzerinde oynanan oyunlara maşa olmaktan vazgeçmesi gerektiğini söylediler.

Böyle bir katliamın benzerinin olmadığını ifade eden sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yapılan katliamlara sessiz kalınmamasını belirttiler.

Memur Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, katliamın kabul edilebilir olmadığına vurgu yaptı.

Katliamı lanetlediğini söyleyen Memiş, "İnsanlığın bu durumu lanetlemesi gerekiyor. Bakınız Roboski katliamında da ciddi bir şekilde orada oluşan olaylara karşı herkes tepki gösterdi. PKK bunu siyasi malzeme yaptı. Bugün Roboski'den daha beter bir katliam ile karşılaştık. Kürt halkına bu kadar zulüm eden bir örgütün insanlığı utandıracak Dürümlü katliamını gördük. İnsanlığımızdan utanılacak bir duruma geldik. Artık PKK’nin aklını başına alması, silahlarını bırakıp bu ülkeyi terk etmesi gerekir. Kürtler üzerinden oynanan oyunlara maşa olarak kullanılmaktan vazgeçmesi gerekiyor." dedi.

Medya Konseyi Derneği Diyarbakır Temsilcisi Eyüphan Kaya ise yaşanan katliama karşı herkesin tepki göstermesi gerektiğine dikkat çekti.

Dürümlü katliamının izahı olmadığını ifade eden Medya Konseyi Derneği Diyarbakır Temsilcisi Kaya şöyle konuştu: "Bir Müslüman zulme karşı sesini yükseltmekle yükümlüdür. İşin ilginç tarafı 'Banane' kavramı yüzünden Müslümanlar pasif hale geldiler. Biran evvel halk kendine gelip, bu zulme karşı seslerini yükseltmelidir. Böyle bir musibet dünyada görülmemiştir. Bunu daime gündemde tutmamız lazım. İnsanlar bu katliamın ne kadar kötü bir şey olduğunu bilsinler.  Biz artık bıktık bu patlamalardan sıkıntılardan bu memleketimize yapılan zulümlerden ne zaman kadar sessiz kalacağız. Kim yapmış? nerden gelmiş? Bunu sadece PKK ile sınırlı tutmak doğru değil! Dünyada İslam coğrafyasında oyunlar çeviriyor. Birileri diyor ki 'Bunlar neden onların peşine düştüler?' Bu patlayıcı benim memleketimde ne arıyor? Aslında bu soruyu cevaplamak lazım. Cevabı olmayınca mazeretler uyduruluyor. 3 defa katliam yerine gittim insan her gittiğinde bir kat daha etkileniyor. O kadar ağır bir müsibettir bu." (M. Hüseyin Temel, Hamza Adıyaman - İLKHA) 










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler