PKK'nin katlettiği köylüler anıldı

PKK'nin katlettiği köylüler anıldı

Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Bayraktepe köyünde 23 yıl önce PKK tarafından katledilen köylüler, düzenlenen resmi törenle anıldı.

Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Bayraktepe köyünde 17 Kasım 1994 yılında PKK tarafından katledilen 2'si çocuk 3’ü kadın olmak üzere 11 köylü düzenlenen resmi törenle anıldı.

Siirt Valiliği tarafından Bayraktepe köyü Şehitliği'nde düzenlenen anma etkinliğine Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, HÜDA PAR İl Başkanı Behçet Sevgili ve köylüler katıldı.

Anma etkinliğinde konuşan Valim Yardımcısı Kuş, 17 Kasım 1994 yılında yaşanan saldırı sonucu hayatlarını kaybedenleri anmak için toplandıklarını belirtti.

Kuş, "Buradaki şehitlerimizin ve Türkiye’nin farklı yerlerindeki şehitlerimizin varlığı aslında bu ülkenin teminatı. Evet, 17 Kasım'da burada şehitler verildi. Ciddi bir mücadele var, oynanan oyunlar var." diyerek milletin bu tür saldırılara geçit vermeyeceğini söyledi.

Amerika’nın kirli oyunlarına, Avrupa’nın çıkar ilişkilerine, İsrail’in sinsi projelerine, bu toprakların gerçek sahipleri olarak asla izin vermeyeceklerini söyleyen Bayraktepe köyü muhtarı Abdurrezzak Özbey ise şu şekilde konuştu:

"Şimdilerde birileri PKK terör örgütünü, çiçekle, böcekle uğraşıyormuş gibi, bizlere bu olayı unutturmaya çalışıyorlar. Ama bizler yani bu toprakların gerçek sahipleri olarak, onların gece gibi karanlık yüzlerini çok iyi biliyoruz, unutturma politikaları bir işe yaramayacak."

Törenin ardından kabirler ziyaret edilerek Yasin-i Şerif, Fatiha ve dualar okundu. (Murat Orhan- İLKHA)




























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler