PKK operasyonlarında mühimmat ve esrar ele geçirildi

PKK operasyonlarında mühimmat ve esrar ele geçirildi

Diyarbakır'da, PKK'ye yönelik yapılan operasyonlarda mühimmat ve esrar maddesi ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Silvan, Hazro, Lice ve Kulp ilçelerinde yapılan operasyonlarda, PKK'ye ait mühimmat, esrar maddesi ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, "Silvan'ın Dağcılar köyüne bağlı Kayabağı mezrası kırsalında toprağa gömülü vaziyette, 15 metre çoklu bakır kablo ile 4’lü pil bloğuna irtibatlı, 20 litrelik yağ tenekesi içerisine 25 kilogram ağırlığında amonyum nitrat ve şeker karışımı ile hazırlanmış, Alpha Fire özel cihazı ile uzaktan komutalı mayın/EYP düzeneği tespit edilerek yerinde imha edilmiştir." denildi.

"BTÖ mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen 17 adet kış sığınağının imha edildiğinin" belirtildiği açıklamada, "Bahse konu sığınaklar içerisinde, arazide ve adli aramalarda; bir adet 7.65 mm çapında Astra marka tabanca, bir adet pompalı av tüfeği, 16 adet 7.65 mm çapında tabanca fişeği, 90 adet av tüfeği fişeği, 2 adet tabanca şarjörü, bir adet büyük tüp, bir adet küçük tüp, bir metre tüp hortumu, bir adet hücum yeleği, bir adet uçaksavar mühimmat kutusu ve yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir. Delil niteliğine haiz olan malzemeler muhafaza altına alınmış, diğer malzemeler Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince yerinde imha edilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın devamında, "Narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamında; Lice ilçesi Kerpiçören köyünde kullanılmayan harabe ev içerisinde, 7 paket içerisinde toplam 10 kg toz esrar maddesi ele geçirilmiş, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince esrar maddeleri muhafaza altına alınmıştır." diye belirtildi. (Ramazan Zeren – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler