PKK operasyonunda 2 öğretmen daha tutuklandı

PKK operasyonunda 2 öğretmen daha tutuklandı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde sosyal medyada PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 öğretmenden 2’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde PKK'nin üst düzey yöneticilerinin iş bırakma talimatına uyduğu ve sosyal medyada PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 öğretmenden 2’si çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, 6’sı ise adli kontrol şartı ile 1 kişi de savcılık ifadesinden sonra serbest bırakıldı.

Edinilen bilgilere göre, Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığınca PKK yöneticilerinin iş bırakma talimatına uyarak derslere girmediği, yasa dışı yürüyüşlere katıldığı ve sosyal paylaşım sitelerinden "terör örgütünün propagandası" yaptıkları gerekçesiyle öğretmenlere yönelik soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında, polis  tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 9 öğretmen emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Zanlılardan R.O. savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken, tutuklama talebiyle hâkim karşısına çıkarılan M.P. ile Ö.A. tutuklanarak Mardin cezaevine gönderildi.  

M.D, E.Ç, R.D, S.A, M.O ve M.S.B adlı öğretmenler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kızıltepe'de daha önce de PKK'nin yöneticilerinin iş bırakma talimatına uyduğu ve sosyal medyada PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla 8 Ocak'ta gözaltına alınan 15 öğretmenden biri savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılmış, mahkemeye çıkartılan 14 öğretmenden 6'sı dün tutuklanmış, 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.