PKK Provokasyonları Avrupa'ya Sıçradı

PKK Provokasyonları Avrupa'ya Sıçradı

Dindar insanları ve İslami kurumları hedef alarak İslam düşmanlarının taşeronluğuna soyunan PKK yanlıları, Türkiye'den sonra Avrupa'da da Camileri hedef almaya başladı.

Alınan bilgilere göre İsviçre'nin Basel Şehrinde bulunan Said Nursi Camii önüne giden PKK yandaşları, İslam ve İslami değerlere hakaret ederek provokasyon girişiminde bulundu.

Yatsı namazı sonrası, caminin önündeki ana yolu keserek, bağırıp çağıran ve İslami değerlere alenen hakaret eden, İslamiyet aleyhtarı sloganlar atan PKK'lıların, tramvay ve araç trafiğine engel oldukları için kendilerine yapılan polis müdahalesi sonrası dağıldıkları bildirildi.

Namaz sonrası cami cemaatinin dağılmasından sonra cami önünde toplanan bir grup PKK'lının, Avrupa'da İslam ve yabancı düşmanlığının gündemde olduğu bir zamanda böylesi bir provokasyonda bulunması Neo-Nazi'lerle PKK arasında bir ilişki mi var, sorusunun sorulmasına yol açtı.

Avrupa'daki İslam düşmanı güçlerle sıkı fıkı olduğu bilinen PKK'nın Faşist oluşumların taşeronluğuna soyunduğu iddialarının bu tür olaylarla daha da gün yüzüne çıktığı belirtiliyor.

Özellikle camileri ve dini kurumları hedef alarak İslam Düşmanlarının maşası olan PKK'nın bu tür tavırlarının Avrupa'da da gerçekleşmesi tehlikeli bir Provokasyon olarak değerlendiriliyor.

(Hayati Demir /Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.