'PKK, sivilleri öldürüp üzerinden propaganda yapıyor'

'PKK, sivilleri öldürüp üzerinden propaganda yapıyor'

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Sait Şahin, Vahdet Gazetesine yaptığı açıklamalarda, "PKK bir taraftan sivil ölümleri üzerinden propaganda yapıyor diğer taraftan sivilleri kendi eliyle öldürüyor." tespitinde bulundu. Şahin,

Şahin, “PKK şu anda halk içinde mevzilenerek çatışıyor. Amaçları karşı ateşte ölecek olan sivillerin cenazeleri üzerinden propaganda yapmak. Halkı çatışma arasında bırakıp yaşanacak sivil ölümlerin üzerinden devleti suçlu durumuna düşürmek istiyorlar” dedi. PKK’nın çözüm sürecini bir sıçrama tahtası olarak kullandığını söyleyen Şahin, sürecin PKK’yı ve HDP’yi güçlendirdiğini belirterek, “PKK kendilerinin şartlarının oluştuğuna kanaat getirerek tekrardan silahları konuşturmaya başladı. PKK’nın tabiatı gereği amacına ulaşmak için her türlü yola başvurduğunu biliyoruz. PKK sıkıştığı yerlerde muhatabını yıpratmak için iftiralar üzerinden karalamalara da başvuran bir yapıya sahip” diye konuştu.

KENDİSİ ÖLDÜRÜYOR

PKK’nın sivil ölümleri üzerinden propaganda yaptığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu: “PKK bir taraftan sivil ölümleri üzerinden propaganda yapıyor diğer taraftan sivilleri kendi eliyle öldürüyor. Mesela dün dur ihtarına uymayan araca açtıkları ateş sonucu yaşlı bir kadın öldü. Önceki günlerde mütedeyyin aileden gelen bir imamı  taradılar. Daha öncede bu şekilde binlerce sivil öldürdüler. Tabi 90’lı yıllarda devlet de çok sivil katletti. PKK siviller içinde mevzilenerek çatışıyor ve bu şekilde güvenlik güçleri eli ile sivil ölümlerin yaşanmasını istiyor. Her ne olursa olsun güvenlik güçleri şiddetle bundan kaçınmalı ve PKK’nın oyununa gelmemeli. Bu bağlamda Yüksekova’da sivillerin hedef alındığı görüntüleri korkunç buluyoruz.” (Vahdet Gazetesi)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.