PKK tarafından katledilen öğretmen vurulduğu yerde anıldı

PKK tarafından katledilen öğretmen vurulduğu yerde anıldı

​Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçesinde PKK’liler tarafından düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, vurulduğu yerde anıldı.

Batman AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı, Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK’lilerce düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ı öğretmenler günü vesilesiyle vurulduğu yerde anıp, basın açıklaması yaptı.

Öğretmenler günü vesilesiyle Aybüke öğretmenin müzik atölyesini ziyaret edip çiçek bırakan AK Parti Batman İl Gençlik Kolları Başkanı Emrullah Bardakçı ve beraberindeki heyet, daha sonra Aybüke öğretmenin hayatını kaybettiği sokağa çiçek bıraktı.

Burada basın açıklamasını AK Parti Batman İl Gençlik Kolları Başkanı Emrullah Bardakçı okudu.

Başta Şenay Aybüke Yalçın olmak üzere PKK tarafından katledilen tüm öğretmenleri andıklarını söyleyen Bardakçı, “Yurdumuzun en ücra köşelerinde cesurca çocuklarımızı çocukları gibi görüp eğiten ve fedakârlık gösteren bütün hocalarımızı anmak için buradayız. Bütün idealleri ülkelerine ve milletine faydalı bireyler yetiştirmek olan bu eğitimcilerimizi hedef alan terör odakları, terör örgütleri elbette emellerine ulaşamayacaklar. Nice Aybüke ve Necmettinler bu ülkenin evlatlarını yetiştirmeye devam edecektir. Biz biliyoruz ki bizim bütün öğretmenlerimiz Şenay ve Necmettin öğretmenimiz kadar kıymetlidir ve saygı görmeye değerdirler.” dedi.

Açıklamasının devamında Bardakçı, şunları söyledi: “Bu ülke ve bu bölge eli öpülesi öğretmenlerimizin ve onların yetiştirdiği gençlerimizin ellerinde yükselecektir. Ayrıca bunları ifade ederken kutsal görevlerini yerine getirip de şehit edilen tüm öğretmenlerimi minnet ve şükranla anıyor, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyoruz.”

Ayrıca, öğretmenler günü vesilesiyle hayatını kaybederken aynı araçta bulunan Aybüke öğretmenin yakın arkadaşları, Aybüke öğretmenin görev yaptığı okulu ziyaret ederek, müzik atölyesine gül bıraktılar.

PKK’lilerin saldırısında aynı araçta bulunan ve Yalçın’ın yakın arkadaşlarından Tuğçe Topaloğlu, Aybükesiz bir öğretmen gününü kutlamanın hüznünü yaşadığını ifade etti.

Topaloğlu şunları kaydetti: “Aybüke bizim yakın arkadaşımızdı. Aybüke’yi nasıl hatırladığımı söyleyebilirim. Geçen yıl birlikte ilk ve son öğretmenler gününü kutladık. Öğretmenler gününde onu kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Gerçeği zaten hiçbirimiz kabullenemiyoruz, hâlen inanamıyoruz. Müzik odasındayız şu anda. Bu müzik odasını bu hale nasıl getirdiğini hatırlıyorum. Neşesini, enerjisini ve sesini hatırlıyorum. Hepimiz için çok zor.”

İLKHA


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler