PKK tarafından tuzaklanan mayınlar imha edildi

PKK tarafından tuzaklanan mayınlar imha edildi

Birçok ilde PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonda, tuzaklanmış mayın ve el yapımı patlayıcılar imha edilirken, patlayıcı yapımında kullanılan çok miktarda malzeme ele geçirildi.

Hakkâri, Şırnak, Mardin ve Bitlis'te PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda, tuzaklanan el yapımı patlayıcı ve mayınlar imha edilirken, patlayıcı yapımında kullanılan çok miktarda malzeme ele geçirildiği bildirildi.

Hakkâri Valiliğinden yapılan açıklamada, Merkez Ceylanlı köyü, Sütçüler ve Yığınlı mahallelerine giden stabilize yola PKK tarafından EYP (el yapımı patlayıcı) tuzaklandığı bilgisi edinilmesi üzerine yapılan arama tarama sonucunda; arı kovanı ve metal bal kutusu içerisine tuzaklanmış vaziyette 2 EYP ile EYP'lerin uzaktan patlatılması için hazırlanmış 700 metre uzunluğundaki kablo tespit edildiği belirtildi.

Tespit edilen malzemelerin, mayın ve el yapımı patlayıcı tespit imha timi tarafından usulüne uygun olarak imha edildiği belirtilen açıklamada, konu ile ilgili adli tahkikatın devam ettiği ifade edildi.

TSK'dan yapılan açıklamada ise Şırnak Uludere'de, yapılan arazi aramasında 2 anti personel mayınının tespit edilerek imha edildiği belirtildi.

Mardin Dargeçit'te de yapılan arazi aramasında 2 el yapımı patlayıcı düzeneği, 8 telsiz düzeneği, 20 kilogram amonyum nitrat ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme ele geçirildiği belirtilen açıklamada, Bitlis Merkez'de yapılan arazi aramasında ise 3 el yapımı patlayıcı, 50 kilogram amonyum nitrat ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme ele geçirildiği kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler