PKK Tehdit Etti ve Öldürüldü

PKK Tehdit Etti ve Öldürüldü

Karlıova'da geçen haftaki Kobani bahaneli maskeli eylemlerde köydeki evi silahla taranan Cengiz Tiryaki hayatını kaybetmişti. Tiryaki’nin yerel seçimlerde BDP’ye oy vermediği için PKK mensuplarınca köyü terk etmesi yönünde tehdit edildiği ortaya çıktı.

Star Gazetesinden Süleyman Umut Gürhan'ın, 'Hüda Par’a yine faili meçhul kurşun' başlıklı haberi:

"Son günlerde PKK’nın tehdit ettiği 3 HÜDA PAR’lı faili meçhul cinayete kurban gitti. Kobani maskeli olaylarda da 6 partili linç edildi. HÜDA PAR, savunma çağrısı yaptı. HDP, derin güçleri suçladı.

KOBANİ bahanesiyle PKK’lı gruplarca ortalığın savaş alanına çevrildiği günden bu yana 6’sı olaylarda, 3’ü de son bir hafta içerisinde olmak üzere 9 HÜDA-PAR üyesi öldürüldü. Son bir haftada öldürülen 3 HÜDA PAR üyesinin daha önce PKK tarafından tehdit edildiği ortaya çıkarken, HÜDA PAR kendi üyelerine silahlanma çağrısı yaptı. HDP ise cinayetleri derin güçler yükledi.

Bingöl Karlıova’da 2. cinayet

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 200 kişilik kız yurdunda İŞ-KUR personeli olarak görev yapan ve işe gitmek için evden çıkan Fethi Yalçın (35) evine giderken 9 Ekim günü 11 kurşunla ağır yaralanmıştı. Yalçın’ı, beyaz bir ticari araç içerisinde bulunan 2 kişinin sorduğu, bunu öğrenen Yalçın’ın da tekrar eve doğru gittiği sırada silahlı saldırıya uğradığı öğrenildi. Yalçın dün hayatını kaybetti.

PKK tehdit etti ve öldürüldü

Karlıova’da geçen haftaki Kobani maskeli eylemlerde köydeki evi silahla taranan Cengiz Tiryaki hayatını kaybetmişti. Tiryaki’nin yerel seçimlerde BDP’ye oy vermediği için PKK mensuplarınca köyü terk etmesi yönünde tehdit edildiği ortaya çıktı.

Yolda ensesinden vuruldu

Yine geçtiğimiz hafta Van’ın İskele Caddesi’nde Muhammet Latif Şener (66), evine giderken arkasından yaklaşın kişilerce ensesine ateş edilerek öldürüldü. Müslüm Şener, ‘İnançlı’ olarak nitelendirdiği babasının PKK tarafından daha önce tehdit edildiğini söyledi.

Amaç Hizbullah-PKK çatışması mı?

PEŞ peşe gelen faili meçhul suikastler ve linçler, bölgede neler olduğu sorusunu gündeme getirdi. Cinayetlerin bölgede PKK-Hizbullah çatışması çıkarmaya yönelik olabileceği ifade edildi. HDP, son 3 cinayetin derin güçlerce işlendiğini öne sürerken, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı’nın, partililere kendi güvenliklerini almaları ve kendi nefsi müdafaasını yapmaları çağrısı yaptı. (Star Gazetesi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.