PKK tehdit ettiği işçileri kaçırmaya başladı

PKK tehdit ettiği işçileri kaçırmaya başladı

PKK'nin Mardin'in Dargeçit ilçesinde Ilısu Barajı çalışanlarına yönelik dağıttığı tehdit bildirisinin ardından listede ismi bulunan bir baraj çalışanı dün akşam kaçırıldı.

MARDİN-Geçtiğimiz hafta PKK tarafından Mardin’in Dargeçit ilçesinde Ilısu Barajı çalışanlarına yönelik açık tehdit içeren bildirilerin dağıtılmasının ardından baraj çalışanlarına karşı yapılan saldırılar devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre dün akşam saat 21.40 sıralarında aracıyla şantiye alanına doğru giden ve ismi PKK’nin tehdit bildirisi içerisinde geçen baraj çalışanı Formen Şükrü Çiçek, işyeri güvenlik kulübesine 40 metre uzaklıktaki bir alanda kaçırıldı.

Olayı duyan Şükrü Çiçek’in oğlunun durumu jandarmaya bildirdiği öğrenildi.

Ayrıca olayın duyulmasının ardından baraj çalışanlarının can güvenliklerinin tehlikede olduğu kaygısıyla bugün işe gitmedikleri belirtiliyor.

Hatırlanacağı üzere Ilısu Barajı çalışanlarının açık isimlerinin yer aldığı ve tehdit edildiği bir bildiri PKK tarafından baraj çalışanlarına elden verilmiş ve sonrasında gece saatlerinde ilçe merkezinde evlerin önüne bırakılmıştı. Dağıtılan bildiride baraj çalışanlarının örgütün hedefinde olduğu tehdidi yer almış ve sonrasında ise baraj inşaatına çalışan bir yakıt tankeri ateşe verilmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.