PKK Van'da askere saldırdı: 4 yaralı

PKK Van'da askere saldırdı: 4 yaralı

Van’ın Başkale ilçesinde PKK tarafından sınır karakolu ile ilçede arama tarama faaliyetlerinde bulunan askerlere düzenlenen saldırılarda toplam 4 asker yaralandı.

Başkale'de PKK tarafından sınır karakoluna düzenlenen saldırı ve ilçede arama tarama faaliyetlerinde bulunan askerlere yönelik yapılan mayınlı saldırılarda toplam 4 asker yaralandı. Yaralılar Van Askeri Hastane ve YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezinde tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, sabaha karşı PKK'liler, 6. Hudut Alay Komutanlığına bağlı Türkiye-İran sınırındaki bir karakola uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırıya karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 3 asker yaralandı.

Yaralılar, askeri helikopterle olay yerinden alınarak Van Asker Hastanesi ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezine kaldırıldı.

Başkale ilçesinde İran sınırı yakınlarında bulunan Yeşilbulak ile Sualtı mahalleleri arasında mayın arama tarama çalışmaları yapan askerlere yönelik yapılan mayınlı saldırıda1 askerin daha yaralandığı bildirildi.

İki olayla ilgili olarak PKK’lilerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler