PKK ve IŞİD kampları eşzamanlı bombalanıyor

PKK ve IŞİD kampları eşzamanlı bombalanıyor

Diyarbakır’dan kalkan uçakların PKK kamplarını, İncirlikten kalkan Koalisyon uçaklarının da IŞİD kamplarını vurduğu bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır’dan havalanan savaş uçakları Irak Kürdistan’ındaki PKK kamplarını, ABD’nin Adana’daki İncirlik Hava Üssü’nden kalkan Koalisyon uçaklarının da Suriye’deki IŞİD mevzilerini bombaladığı belirtildi.

Bu gece Diyarbakır’dan havalanan tüm uçakların PKK kamplarını bombaladığı, Suriye’deki IŞİD mevzilerine TSK’ya ait uçakların hava operasyonu yapmadığı öğrenildi.

Bu arada ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İran ile varılan nükleer anlaşmaya ilişkin New York Dış İlişkiler Konseyi'nde (CFR) yaptığı açıklamalarda, Suriye'deki dinamikleri değiştirmek zorunda olduklarını ve bölgede bazı şeylerde de değişimler olduğunu söyledi.

Kerry, "Amacımız IŞİD ile mücadele etmek ve mağlup etmek. Bunun için Suriye'deki dinamikleri değiştirmek zorundayız. Son haftalarda bu nedenle Türkiye ile müzakere ediyoruz. Şu anda Türklerin ne yapmaya hazırlandıklarına ilişkin bazı değişiklikler gördük. Bölgede meşgul olduğumuz bazı şeylerde de değişimler oldu." dedi. 

Diyarbakır’dan havalanan savaş uçakları, PKK’nin Kandil, Zap, Avaşîn, Basyan ve Metîna kaplarını havadan bombalıyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.