​​Mardin kırsalında PKK’ye ait silah ve patlayıcı ele geçirildi

​​Mardin kırsalında PKK’ye ait silah ve patlayıcı ele geçirildi

​Mardin kırsalında düzenlenen operasyonda PKK’ye ait patlayıcı madde, silah, çok sayıda mühimmat ve yaşamsal malzemeler ele geçirildi.

Mardin'in Nusaybin, Kızıltepe, Mazıdağı ve Dargeçit ilçeleri kırsalında PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 25 kilogram patlayıcı madde, silah, çok sayıda mühimmat ve yaşamsal malzemelerin ele geçirildiği bildirildi.

Konuya ilişkin Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, operasyonlarda tespit edilen çok sayıda sığınak ve barınağın tespit edildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, "Mardin İl Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerce, Mazıdağı, Dargeçit, Nusaybin ve Kızıltepe ilçe kırsalında icra edilen operasyonlarda BTÖ mensuplarına ait birçok sığınak ve barınak etkisiz hale getirilmiştir.  Ayrıca sığınak ve barınaklarda; 25 kilogram patlayıcı madde, bir adet M1 grand piyade tüfeği, 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet şarjör, 64 adet Piyade tüfeği fişeği, 3 adet tüp, bir adet EYP madde düzeneği, BTÖ mensuplarına ait çok sayıda, gıda malzemesi, kıyafet ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, ele geçen malzemelerin Cumhuriyet Savcısının talimatı ile muhafaza altına alındığı, patlayıcı maddelerin ise imha edildiği kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler