PKK'den köylülere Kobani Zulmü

PKK'den köylülere Kobani Zulmü

IŞİD'in Kobani'ye saldırıları üzerine halka baskı yapan PKK, Muş'un Varto ilçesindeki köylüleri zorla Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine götürerek eylem yaptırıyor. Köylülerden eylem için zorla imza alan PKK, her evden en az bir kişinin eyleme katılmasını zorun

HABER MRK - Kırsal kesimde yaşayan halk, PKK'nin baskı ve zulümleriyle karşı karşıya kalıyor. PKK, IŞİD’in Kobani’ye saldırıları bahanesiyle birçok bölgede olduğu gibi Muş'un Varto ilçesinde de vatandaşları zorla Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine götürerek eylem yaptırıyor. Köylülerden eylem için zorla imza alan PKK, her evden en az bir kişinin eyleme katılmasını zorunlu kılıyor.

 

Ya sen gelirsin ya çocukların
Dayısının zorla eylem götürülmesine tepki gösteren Murat Y., yaşananları şöyle anlattı: “Köye gelen PKK militanları, yapılacak eylemler için her evden en az bir kişinin iştirak etme şartı ile imza aldılar. Benim de dayım, çocuklarım yanacağına ben yanayım, diyerek kendisi imza atıyor. 3 gün önce PKK,  akrabamızı ilçeye çağırıyorlar. Akrabamız ilçeye gittikten sonra alıp Şanlıurfa’ya eyleme götürüyorlar.”

 

Kavga etmeyin diyorlar milletli savaşa götürüyorlar
Dayısının, PKK ile bir ilgisinin olmadığını dile getiren Murat Y.,  “Çocukları için mecbur bırakılmış. Gerçi her halükarda gitmemesi gerekiyordu ancak baskı ve sindirme ile mecbur bırakılmış. Bu zihniyet bir yandan köyde kavga etmeyin diyerek köylüleri uyarırken diğer taraftan da milleti savaşa götürüyor, bu tezatı görmemek ahmaklıktır. Kobanili kardeşlerimiz kendi evlerini terk etmek zorunda bırakıldığı ve 100 binden fazla insanın kendi yurdunu terk ettiği bir ortamda PKK hangi akılla milleti sınıra yığıyor. Akrabamıza olacak herhangi bir şeyden PKK ve siyasi uzantıları sorumludur.” ifadelerini kullandı.

 

Halk da kendi çözümünü bulur
Çözüm sürecinin çözüldüğünü ifade eden Murat Y., “Çözüm süreci adı altında sürekli savaş naraları atan bu örgüt artık Kürt halkının yakasını bıraksın. Haraç, vergi, yol kapama, molotof ve taşlama ile sürekli kaos oluşturarak yine Kürt halkı eziyet görüyor. Geçmişte devletten gördüğümüz zulmü şimdi resmi olarak bir örgütten görüyoruz. Devletin çözüm dediği buysa, halk da kendi çözümünü bulur. Herkes PKK’li olmak zorunda değildir. Baskılara boyun eğmeyeceğiz.” diyerek tepkisini dile getirdi.  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler