PKK/HDP, Hükümete Sağ Gösterip Sol Vurmuş

PKK/HDP, Hükümete Sağ Gösterip Sol Vurmuş

Akil İnsanlar Heyeti üyelerinden Gazeteci-Yazar Avni Özgürel, Başbakan Davutoğlu’nun Dolmabahçe'de Akil İnsanlar Heyetine yaptığı konuşmada kamuoyunun bilmediği çok önemli bilgileri heyetle paylaştığını belirtti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Akil İnsanlar Heyeti ve ilgili bakanların katılımıyla düzenlenen toplantının basına kapalı bölümünde yaptığı konuşmanın detayları ortaya çıkmaya başladı.

A Haber’de Salih Nayman’ın sunduğu “Medya Dünyası” programında toplantıyla ilgili açıklamalarda bulunan Akil İnsanlar Heyeti üyelerinden Gazeteci-Yazar Avni Özgürel, Davutoğlu’nun yaklaşık 10 saat süren bütün eleştirileri dinledikten sonra  1,5 saatlik bir konuşma daha yaptığını kaydetti.

Davutoğlu’nun yaptığı bu konuşma pek çok önemli bilgi verdiğini aktaran Özgürel,  “Sayın Başbakan, bizleri 10 saat dinledikten sonra, 1,5 saatlik bir final konuşması yaptı. Bana göre bu konuşma, Sayın Davutoğlu’nun siyasi hayatındaki en pırıltılı  konuşmalarından bir tanesi oldu. 

Davutoğlu konuşmasında çözüm sürecine karamsar bakanları bilgi bombardımanına tutarak Kobani, Suriye, Türkiye-Amerika ilişkileri, Irak meselesi gibi konusunda net ve doğrudan bilgiler paylaştı.” dedi.

 Davutoğlu’nun aktardığı bilgilerin pek çoğunu daha önce duymadığını söyleyen Özgürel, Başbakan’ın verdiği özel bir bilgiyi paylaşarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “O kadar içtenlikle ve açık yüreklilikle konuştu ki.... HDP ile ilişkilerde doğrudan neler yaşadığını, 6-7-8 Ekim kabaran  o isyan kalkışmasının günlerinde neler yaşadığını anlattı. Mesela PKK ve HDP’nin hükümete ve kendisine doğrudan verilmiş sözler var. Davutoğlu’na ‘15 Ekim’de çok daha farklı bir Türkiye göreceksiniz’ denilmiş. ‘İllegal hiç bir eylem gerçekleşmeyecek’ diye 3 Ekim’de söz verilmiş. Başbakan ve Hükümet de bu söze göre bütün hazırlığını yapmış. ‘Ben sizinle 5 Ekim’de görüşseydim, çok olumlu bir tablo ortaya koyacaktık. 6 Ekim’de bu yangın başlayınca, sizde karamsar konuşuyorsunuz, çünkü üzerinizde 6-7-8 Ekim’de yaşanan olayların etkisi var. Öncesinde bize verilmiş sözler var. Bunların hepsinde mutabık kaldık.” diye konuştu bizimle. Selahattin Demir yani HDP-Kandil-İmralı  verilen sözde tamamen mutabık. Yani bir yol haritası ortaya konmuş. Ortaya konan yol haritasına İmralı-Kadil-HDP hepsi mutabık iken, 40 insanımızı kaybettik. Bunun ayrıntılarını dinlemek, herkeste sert bir etki oluşturdu. Çünkü bu olaylar böyle bilinmiyordu. “

Özgürel, bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda Hükümetin bir tuzağa çekildiğini ortaya koyuyor dedi. (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.