PKK'lı çeteler AVM'yi müşterileri ile birlikte yakmaya çalıştı

PKK'lı çeteler AVM'yi müşterileri ile birlikte yakmaya çalıştı

Şanlıurfa'da bir işyerine saldıran PKK'li çeteler, içeride bulunan müşterilerle birlikte yakmaya çalıştı.

ŞANLIURFA-IŞİD’in Kobani’ye yaptığı saldırıları bahane eden PKK’lı çeteler, halkın işyerlerine saldırmaya devam ediyor. İşyerlerini kapalı oldukları gece vakti yakan PKK’lı çeteler, bu sefer gözlerine kestirdikleri ulusal bir AVM’yi,  içerisinde müşterilerin bulunduğu sırada molotofla yakmaya çalıştı.

 


Alınan bilgiler göre, saat:20.30 sıralarında Haliliye ilçesine bağlı Haleplibahçe mahallesi 2378. Sokakta bulunan bir işyerine gelen ve içerisinde bir bayanın da bulunduğu 7 kişilik yüzü kapalı grup, içeride bulunan çalışanları ve müşterileri tehdit ederek işyerine Molotof attı.

 


İşyerine Molotofların atılmasıyla panikleyen çalışan ve müşteriler, kendilerini can havliyle dışarı attı. Atılan Molotoflardan dolayı işyerinde yangın çıktı. Çıkan yangın sonucu işyerini duman kapladı.

 


Molotof attıktan sonra kaçmaya çalışan PKK’li çetelere, cadde esnafı tepki gösterdi. Çevre esnafının, PKK’li çetelere müdahale ederek iki kişiyi yakalayıp polise teslim ettiği belirtildi.

 


İşyerinde çalışan personelin  haber vermesinin ardından olay yerine itfaiye ve polis ekipleri geldi. İşyerinde çıkan yangın, itfaiye tarafından söndürülürken polisin olay yerinde güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Olay yeri inceleme ekiplerinin, işyerinde incelemelerde bulunmasının ardından olay ile ilgili başlattıkları  soruşturma  devam ediyor.

 

Özellikle  Güneydoğu illerinde  bulunan şubelerinin,  yıllardan beri PKK çevreleri tarafından hedef gösterildiği  AVM'nin, son Kobani saldırılarında da çeşitli yerlerde onlarca şubesinin  yağmalanıp yakıldığı biliniyor. Şanlıurfa’nın farklı mahallelerinde de aynı AVM’nin şubelerine yönelik yapılan molotoflu saldırılarda yangın çıkmış, saldırıların ardından işyerlerinin kapıları  demir sacla kapatılmıştı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler