PKK'li Karasu Suçu HÜDA PAR'a Yıktı

PKK'li Karasu Suçu HÜDA PAR'a Yıktı

PKK yöneticilerinden Mustafa Karasu, HDP/KCK tarafından yapılan, “Her tarafı Kobani’ye çevirin” şeklindeki çağrının ardından Kürdistan’ı ateş topuna çeviren PKK’li çetelerin saldırılarının suçlusu olarak HÜDA PAR’ı gösterdi.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, PKK’nin yayın organı Özgür Gündem’de yayınlanan makalesinde, Diyarbakır’daki saldırılarda 6 üyesini şehid veren Hür Dava Partisi’ne (HÜDA PAR) akla ziyan suçlamalarda bulundu.

Altan Tan’ı Psikolojik Harekatı Güçlendirmekle Suçladı

Hüseyin Ali müstear ismiyle yazdığı makaleye “İlk Saldırıya Uğrayan HÜDA PAR'dır” diyen Altan Tan’ı kendilerine yönelik yürütülen psikolojik harekatı güçlendirmekle suçladı.

Saldırıları HÜDA PAR’a Yıktı

Diyarbakır, Batman, Urfa, Van, Mardin birçok il ve ilçede başta HÜDA PAR olmak üzerine İslami  çevrelere top yekun saldıran PKK’li çetelerin işlediği suçu HÜDA PAR’a yıkan PKK lideri, “Kızıltepe’de saldırılar nasıl oldu? Kim halka saldırdı? Bu gerçekliğin iyi bilinmesi gerekir. Örneğin Amed’de nasıl oluyor yüzden fazla silahlı kontra Bağlar semtinde gösteri yapan halka saldırıyor? Kaleşnikof ve pompalı tüfeklerle tam bir katliam yapılmak isteniyor. Birçok ölü, onlarca yaralı oluyor. İlk önce silahla saldıranlar Hüda-Par’lılardır. Bunun üzerine gençler av tüfeği satan bir mağazanın camlarını kırarak tüfekleri alıp kendilerini koruyorlar. Hüda-Par’lılar bunlarla da yetinmiyor; birçok kişiyi kaçırıp Hüda-Par binalarında tutuyorlar. Gençler bunları bırakmazsanız gelip oraları da basarız, tuttuklarınızı bırakın deyince silahla, zorla evlerinden götürülenler bırakılıyor. Diğer tüm şehirlerde de Kürt yurtseverlerine saldırarak birçoğunu katlediyorlar. Bunların katilleri de polisler ve Hüda-Par yanlılarıdır.” iddiasında bulundu.

Altan Tan’ı İnsaflı Olmaya Çağırdı

PKK’li çetelerin yaptığı katliamı HÜDA PAR’a yükleyerek katliamları dolaylı olarak savunan Karasu, HÜDA PAR’a yakın yayın organlarını da suçlamayı ihmal etmedi. Altan Tan’a, “Hakkaniyetle ve insafla” araştırmaya çağıran Karasu, “Altan Tan Hüda-Par’lılar aylardır nasıl yayın yaptığını, Kobanê protesto eylemleri sırasında nasıl yayın yaptığını araştırsın, bir de Kürt basınını araştırsın. Sadece kullanılan dilde bile kimin olaylara nasıl yaklaştığını görebilir. İnsaflı olmak lazım, hakkaniyetli olmak lazım! Hüda-Par yayınları gece gündüz HDP’lileri kafir olmakla, İslam düşmanı olmakla suçluyor.” İfadeleriyle HPD’yi savundu.

PKK’nin İslam’a bakışının Kemalist çevrelerden farksız olmadığını bir kez daha ortaya koyan Karasu, “Kürt Özgürlük Hareketi ve Kürt demokratik hareketi kültürel İslam’ı (ahlaki ve politik), demokratik İslam’ı Kürt halkının ve insanlığın temel değeri ve inançlarından görmektedir. Tüm inançların kimliğini ve ibadet özgürlüğünü savunmaktadır. Sadece bir inanca göre bir siyaset ve toplumsal sistem kurulmasından yana değildir. Tam demokrasi ve özgürlüğü hedeflemektedir. Böyle bir ortamda her inancın kendi sosyal, kültürel yaşamını özgürce yaşamasından ve siyasete kendi rengiyle  katılmasından yanadır. Altan Tan bu gerçekliği de iyi bilmektedir. Hüda-Par yanlısı basının her gün yayınlarıyla nasıl bir kışkırtma ve  çatışma ortamı yaratma içinde olduğunu görmelidir. Amed’deki olaylar işte bu zihniyet ve yaklaşım sonucu ortaya çıkmıştır. Bu çevreler de devlet ve hükümetin psikolojik savaşı doğrultusunda yayınlar yapmakta; öldürmelerden kendileri sorumlu değilmiş gibi bir yaklaşım göstermektedirler.” iddiasını yeniledi.

HÜDA PAR, Ön Görüşme için Özür Dilemeyi Şart Koşmuştu

Hür Dava Partisi’nin (HÜDA PAR) Medya ve Tanıtımdan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, Kanal A’da yaptığı açıklamada, 6 üyelerini şehid etmekle suçladığı PKK/HDP’den özür beklediklerini söyleyerek, şunları kaydetmişti: “Bizim kurumsal olarak HÜDA PAR olarak görüşme değil, ön görüşme yapabilmemiz için ilk başta bu olaylara sebep olanlar onların kurumsal yapıları özür beyan etmelidirler. Bu katliamları kınadıklarını kamuoyuna deklare etmelidirler bu bizim 1. şartımız. Bu olursa ön görüşme için zemin hazırlanabilir.

Kurumsal olarak ön görüşme yapabilmemiz için mutlak surette bu vahşetleri kınamalıdırlar. Bu adımlar atılmazsa Hizbullah Cemaati bu saatten sonra olaya el koymuş. Biz de artık ancak arabulucu hükmünde olabiliriz.”

PKK’nin en tepesinde olan Karasu’nun özür dilemek bir tarafa olaylardan doğrudan HÜDA PAR’ı suçlaması, acıları taze olan HÜDA PAR çevresinin tepkisini çekeceğe benziyor. (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.