PKK'lilerin katlettiği Yasin Börü ve arkadaşları unutulmadı

PKK'lilerin katlettiği Yasin Börü ve arkadaşları unutulmadı

Diyarbakır’da PKK/HDP'liler tarafından 6-7 Ekim saldırılarında katledilen Yasin Börü ve arkadaşları ile Aytaç Baran’ın kabirleri ailesi ve sevenleri tarafından ziyaretçi akınına uğradı.

Diyarbakır'da PKK/HDP'liler tarafından 6-7 Ekim 2014 saldırılarında katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş, Turan Yavaş ve 9 Haziran 2015'te katledilen HÜDA PAR üyesi ve Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın kabirleri ailesi ve sevenlerinin akınına uğradı.

Merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı'ndaki kabirleri ziyaret edenler arasında HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi ve HÜDA PAR Adana milletvekili adayı Vedat Turgut da vardı.

Oğlunun kabrini ziyaret eden Aytaç Baran’ın babası Mehmet Baran, her bayramı hüzünlü geçirdiklerini söyledi.

"Genç yaşta şehit edilmesi biraz zor geliyor"

Baran, "İnsan hüzünleniyor, duygulanıyor. Allah şehadetinden bizi mahrum etmesin.  Her bayram hüzünlü geçiyor. Genç yaşta katledilmeleri bize acı veriyor. Bu gençlerin hakkını, Allah bırakmasın. Bunları gördükçe insanın yüreği parçalanıyor. Kurban eti dağıtırken şehit olmaları zor geliyor. Bize şehadetleri sabır veriyor çünkü Müslüman olarak şehit oldular." dedi.

Aytaç Baran gibi bir evlat yetiştirmenin bu zamanda zor olduğunu dile getiren acılı baba Baran, "Evlatlarımızla gurur duyuyoruz. Ben ondan çok razıydım Allah da onlardan razı olsun. Böyle bir genç yetiştirmek için Kur’an dersi vererek, camiye giderek ve Müslüman bir toplum içinde yetişmesi gerekiyor. Böyle olursa gençlerimiz çoğalacak. Kur’an okurlarsa gençler bu yolda şehit olurlar." ifadelerini kullandı.

İLKHA




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler