PKK’linin cenazesine katılan HDP milletvekillerine soruşturma

PKK’linin cenazesine katılan HDP milletvekillerine soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, öldürülen PKK’linin cenaze törenine katılan HDP’Lİ 3 milletvekili hakkında soruşturma başlattı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, öldürülen PKK’linin cenaze törenine katılan HDP’Lİ 3 milletvekili hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, cenazeye katılan HDP Milletvekilleri Feleknaz uca, Sibel Yiğitalp, Berdan Öztürk ve diğer katılanlar hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Şırnak Bestler Dereler bölgesinde ölü olarak ele geçirilen ve PKK silahlı terör örgütünün kırmızı listede aranan şahıslardan olan Delal Amed kod isimli Hülya Eroğlu'nun 18 Kasım 2017 tarihinde Diyarbakır Yeniköy mezarlığında defnedildiği sırada cenazeye katılan HDP Milletvekili Feleknaz uca, HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp, HDP Milletvekili Berdan Öztürk ve diğer katılanlar hakkında aynı gün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"19 Kasım 2017 tarihinde de İlimiz Bağlar ilçesinde bulunan Demirli köyü taziye evinde aynı Terör örgütü mensubunun fotoğrafının bulunduğu taziye evine gelen HDP Milletvekilleri Feleknas uca, Sibel Yiğitalp, Berdan Öztürk, Nadir Yıldırım, Ahmet Yıldırım ve Leyla Birlik ve diğer katılanlar hakkında da Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Soruşturmalarımız tespitler doğrultusunda genişletilerek devam edecektir."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler