PKK’nin bomba imalathanesi ortaya çıkarıldı

PKK’nin bomba imalathanesi ortaya çıkarıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yayınladığı basın açıklamasıyla bu gün Diyarbakır Hazro ilçesi kırsalında Jandarma tarafından yapılan baskınlarda ortaya çıkarılan patlayıcı imalathanesi ve elde edilen malzemeler hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz adına yayınlanan basın açıklamasında jandarma tarafından bu gün Hazro kırsalında yapılan baskınlarda ele geçirilen patlayıcı, mühümmat ve uyuşturucunun miktarları basına açıklandı.

Açıklamada, Hazro Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Mahkemelerce haklarında yakalama kararı bulunan şahısların yakalanabilmesi amacıyla 18 Aralık 2014 tarihinde yapılan aramalar neticesinde, arazide farklı noktalarda;

9 adet M - 16 piyade tüfeği, 5 adet AK - 47 Kaleşnikof, 1 adet Mauser marka piyade tüfeği, Ele geçen silahlara ait 35 adet şarjör, 1169 adet piyade tüfeği fişeği, 50 kilogram toz esrar, 20 kilogram kubar esrar’ın ele geçirildiği belirtildi.

Mera arazisi üzerinde devam eden aramalarda ise EYP olarak tabir edilen (El Yapımı Patlayıcı) maddesi imalathanesi olarak kullanılan tek katlı bina tespit edildiği ve bu binada yapılan aramada ise; EYP imalathanesi olarak kullanılan torna tezgahı, Sanayi tipi şerit metal testere, 2 adet sanayi tipi oksijen tüpü ve oksijen kaynak makinesi, EYP yapımına elverişli muhtelif cins ve miktarda metal malzemenin ele geçirildiği belirtildi.

Hazro Cumhuriyet Başsavcılığınca, kesinleşmiş cezasından dolayı hakkında yakalama kararı bulunan S.U. isimli bir kişinin de yakalandığı belirtildi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.