PKK'nin götürdüğü çocuklardan biri daha serbest

PKK'nin götürdüğü çocuklardan biri daha serbest

PKK'nin 5 ay önce zorla kaçırarak alıkoyduğu çocuklardan biri daha yaralı olarak kaçıp askere teslim oldu.

HABER MRK - Çocukları PKK tarafından kaçırıldıktan sonra Diyarbakır’da oturma eylemi yapan ailelerden Kadri Polat’ın oğlu 15 yaşındaki Barış Polat, bu gün öğle saatlerinde Silopi Habur Sınır kapısından yaralı olarak giriş yaptı ve askere teslim oldu.

 

Edinilen  bilgiye göre; Van Bahçesaray (müküs) nüfusuna kayıtlı olan Barış Polat 5 ay önce kaçırılarak alıkonulmuş, bundan dolayı ailesi Diyarbakır Şeyh Sait meydanında günlerce eylem yapan ailelerle beraber çocuğunun kendisine teslim edilmesini talep etmişti.

 

Barış Polat’ın tedavisinin yapılmasından sonra ilçeye gelen babası ile beraber karakola ifadesi alınmak için götürüldüğü, ifade alma işleminin halen devam ettiği belirtildi.

 

Hatırlanacağı üzere, yaklaşık 20 gün önce Barış Polat’ın babası Kadri Polat’ında aralarında bulunduğu aileler Diyarbakır’dan Ankara’ya giderek Ankara Abdi İpekçi parkında eylemlerine devam etmiş, HDP genel merkezinin kendilerine çocuklarının verileceği sözü üzerine aileler eylemlerine bir ay ara vererek dağılmışlardı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.