“PKK’nin ilçeden çekildiği iddiası gerçeği yansıtmıyor”

“PKK’nin ilçeden çekildiği iddiası gerçeği yansıtmıyor”

Mardin Valiliği, PKK’lilerin Nusaybin ilçesinden çekildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Mardin Valiliği, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Nusaybin ile ilgili yazılı açıklama yaptı. PKK’lilerin Nusaybin ilçesinden çekildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığına dikkat çekilen açıklamada, ilçede son 24 saat içerisinde asker ve polise yönelik 4 EYP saldırısı, 2 el bombalı saldırı, 2 ateşli silah saldırısı, 1 roketatarlı saldırı gerçekleştirildiği ve bu saldırılarda 1 asker ile 1 polisin hayatını kaybettiği ifade edildi.  

14 Mart’ta başlatılan ‘ATMACA -7- Müşterek Özel Birlik Operasyonu’nun kararlılıkla devam edeceğinin mesajının verildiği açıklamada,  72 gündür devam eden operasyonda 68 asker ve polisin hayatını kaybettiği ve 438 PKK’linin öldürüldüğü ifade edildi.  

Açıklamanın devamında, “Bu süre içerisinde operasyon bölgesinde hiçbir sivil hayatını kaybetmemiştir. Operasyonun başladığı 14 Mart 2016 tarihinden itibaren sivil vatandaşlarımızın ilçeden tahliye talepleri dâhil her türlü istekleri, ilgili birimlerimiz tarafından karşılanmış, 1755 vatandaşımız Nusaybin’in farklı mahallelerinden tahliye edilmiştir. Operasyonun başlangıcından itibaren teröristlere yapılan ‘Teslim ol’ çağrıları neticesinde; bugüne kadar teslim olan 26 teröriste ek olarak 26 Mayıs 2016 (bugün) saat 13.30 sıralarında 42 terörist daha güvenlik kuvvetlerimize teslim olmuş, teslim olan teröristlerle ilgili adli süreç takip edilmektedir.” denildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.