PKK’nin kaçırdığı üniversiteli 338 gün sonra ailesine kavuştu

PKK’nin kaçırdığı üniversiteli 338 gün sonra ailesine kavuştu

PKK tarafından 27 Mayıs 2015 tarihinde kaçırılan Hakkari Üniversitesi öğrencilerinden Zafer Tekman 338 gün sonra bugün ailesine kavuştu.

Hakkâri Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı birinci sınıf öğrencisi İdris Doğan (20) ile Zafer Tekman'ın (20) 27 Mayıs 2015 tarihinde PKK tarafından kaçırılmıştı. Kaçırılan öğrencilerden İdris Doğan Ağustos ayı başlarında evine dönerken, alıkonulan Zafer Tekman ise aradan geçen 338 günün ardından ailesine kavuştu.
 
Hakkâri’de (Colemêrg) dindar oldukları için defalarca PKK’liler tarafından tehdit edilen öğrencilerin kaçırılması uzun süre Türkiye kamuoyunun gündeminde yer edinirken, ailelerin çocukların bırakılması için yaptıkları tüm girişimler ise ilk etapta sonuçsuz kalmıştı.
 
Dindar kimliklerinden dolayı sürekli olarak, üniversitede faaliyet yürüten CODER üyesi olan öğrenciler tarafından tehdit edilen İdris Doğan ve Zafer Tekman kaçırılması üzerine aileleri Hakkari’ye gidip araştırmalarda bulunmuştu.
 
O dönem konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansına açıklamada bulunan İdris Doğan'ın ailesi, çocuklarının kaybolmasından sonra Hakkâri'ye gittiklerini, orada İdris'e ulaşmak için her yolu denediklerini, hatta polise dahi gittiklerini, fakat bir sonuç alamadıklarını dile getirmişlerdi.
 
Kaçırılma hadisesinden yaklaşık 3 ay sonra İdris Doğan serbest bırakılırken, Zafer Tekman ise aradan geçen 338 günün ardından bugün ailesine kavuştu.  (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.