PKK'nin katlettiği 10 köylü için anıt mezar yapıldı

PKK'nin katlettiği 10 köylü için anıt mezar yapıldı

Bundan 27 yıl önce PKK tarafından 10 kişinin katledildiği köyde yapılan anıt mezarın açılışı, Batman Valisi Hulusi Şahin tarafından yapıldı.

PKK'nin Haziran 1992 yılında Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Seki (Xerabê Bena) köyünde yapılan saldırı sonucu katledilen 10 köylüye, Batman Valisi Hulusi şahin tarafından yapılan anıt mezar törenle açıldı.

PKK tarafından gerçekleştirilen hunharca saldırı sonucu daha ismi bile konmamış bebeklerin, çocukların ve kadınların da aralarında bulunduğu Gök ve Tunç ailelerinin şehid 10 ferdi için, şehid edildikleri Seki Köyü'nde yapılan anıt mezarın açılışında Baba Ahmet Gök ve Şehmus Tunç, saldırı gecesine dair yaşananları anlattı. 

"Ayşe, ölmemiş olsaydı bugün 28 yaşında genç bir kadın olacaktı"

Anıt mezarın açılışında açıklamalarda bulunan Vali Şahin, "Bu elim hadisenin 28. yılına giriyoruz. Ahmet Beyin bir kızı vardı, bir aylıktı, kundaktaydı ve henüz ismi konmamıştı. O, kundakta ismi konmamış bebeğimizin ismi şehit olduktan sonra konuldu ve ona Ayşe ismini verdiler. Eğer Ayşe ölmemiş olsaydı bu gün 28 yaşında genç bir kadın olacaktı. Belki de evlenecekti, çocukları olacaktı ve hayata umutla bakacaktı. Bu çocuklarımızın hayatlarını ellerinden aldılar. Hiçbir kabahatleri yoktu. Onlara bu hayatı çok gördüler. Roket atarak, haince ve alçakça evlerinde en feci şekilde yakarak şehit ettiler. Bugün aynı adamlar televizyonlarda akşamları boy gösteriyorlar. İnsan haklarından ve adaletten bahsediyorlar. Peki, bu çocuklarımızın yaşama hakkı yok muydu, bu çocuklarımızın kabahati neydi? Bu çocuklarımız sizin neyinizi elinizden aldılar da, çocuklarımıza bunu reva gördünüz?" dedi.

Terörün dini, milliyeti ve bir idealinin olmadığını vurgulayan Şahin, "Terörün amacı; sindirme ve korku yaratarak kendine alan açmaktır. Hiçbir kutsalları da olmadığının en iyi örneği, Seki Köyü'nde yaptıklarıdır." ifadelerini kullandı.

Daha sonra saldırının yaşandığı Gök ve Tunç ailelerinin evlerini ziyaret eden Şahin, aile fertlerinin o geceye dair yaşadıklarını dinledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler