PKK'nin katlettiği Karacadağ şehitleri yad edildi

PKK'nin katlettiği Karacadağ şehitleri yad edildi

Çınar ilçemize bağlı Yıllarca köyünde 1994 yılında PKK tarafından yola döşenen mayının infilak etmesi sonucu şehit olan Müslümanlar, düzenlenen programla anıldı.

Çınar ilçemize bağlı Yıllarca (Gogwêrin) köyünde 10 Mart 1994 yılında PKK tarafından yola döşenen mayının midibüsün geçişi sırasında infilak etmesi sonucu şehit olan 10 kişi, kabirleri başında hasret ve minnetle yâd edildi.

Şehitler Kervanı Platformu tarafından şehitlerin kabirleri başında bir anma programı düzenlendi.

Programa HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Bahattin Temel ile Erdal Elibüyük, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Vedat Turgut, Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal ve çevre köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur-an’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, hain mayın saldırısında 12 yaşındaki oğlunu kaybeden molla Abdurrahman Gülçer kısa bir konuşma yaptı.  

"Hain saldırıda aralarında 12 yaşında iki çocuğun olduğu 10 Müslüman şehit oldu"

Gülçer, konuşmasında, "1994 yılının Ramazan ayında Kadir Gecesi’nin sabahında Diyarbakır merkeze bayram alışverişine giden içinde kadın, çocuk, yaşlı bulunan yaklaşık 50 kişi yarım otobüsün PKK tarafından yola döşenen mayına çarpması sonucu 10 Müslüman şehit oldu, 40 kişi de yaralandı. Şehit olanlar arasında 12 yaşında 2 çocuk vardı." dedi.

O yıllarda sürekli yollarına mayın döşendiğine dikkat çeken  Gülçer,  "Daha önce de birçok kez mayın bırakıldı onları fark ettik, fakat takdiri ilahi bunu fark edemedik. Bu insanlara yapılan zulmün sebebi de Müslüman olmamız, dindar olmamız, hayatımızı Kur'an ve sünnete göre yaşamak istememizden dolayıdır. Daha öncesinde birçok kez tehdit edildik, saldırıya maruz kaldık fakat kesinlikle İslam'dan taviz vermedik. Çünkü bizler Müslüman'dık, Allah'tan korkuyorduk. İnsana, kul olanlara boyun eğemezdik." ifadelerini kullandı.

Program daha sonra katledilenlerin hayatlarından kısa kesitler sunularak devam etti. Bu sırada bazı katılımcıların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Programda bir konuşma yapan İttihadul Ulema üyesi Münir Şanlı ise "Allah’ın davasının, tevhidin, Allah’ın yolunda mücadele etmek insanın imanın kurtuluşuna vesile oluyor. Ama öyle iman var ki cemaatle namaz kılar fakat küfrün taraftarlığını yapar, şirk yapar, zulüm eder, ırkçılık yapar, zalimi destekler. O iman, Abdullah Bin Übey Bin Selûl’un imanı gibidir, Allah muhafaza etsin." dedi.

Şehitleri anma programı Molla Nihat Çelik’in yaptığı dua ile sona erdi.

ÇINARIN SESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.