PKK'nin katlettiği korucu için tören düzenlendi

PKK'nin katlettiği korucu için tören düzenlendi

Bitlis merkeze bağlı Geçitbaşı köyü yakınlarında PKK tarafından direğe bağlandıktan sonra kurşunlanarak katledilen geçici köy korucusu için tören düzenlendi.

BİTLİS - Merkeze bağlı Geçitbaşı köyü yakınlarında PKK tarafından direğe bağlandıktan sonra kurşunlanarak katledilen geçici köy korucusu Nihat Çaprak için tören düzenlendi. Öğlen namazına müteakip düzenlenen törene Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Bitlis Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, Bitlis Emniyet Müdürü Saim İşlek, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Törende konuşan Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Türkiye’nin gelişmesini, kalkınmasını ve refahını darbeler ve bu tür olayların engellediğini söyledi. Öztürk, “Siyasette ve idarede şiddeti ve silahı çözüm aracı olarak gören insanlarla konuşacak hiçbir şeyimiz yoktur. Bizim muhatabımız bölge halkıdır.”dedi. Öztürk, “Biz sadece ülkemizden değil dünyadan da sorumluyuz. Kürt ve Türk halklarının eşitliğini birlikteliğini sağlamak zorundayız. Çözüm sürecinin bir şekilde devam etmesine ihtiyacımız var.”şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba tarafından cenaze namazı kıldırıldı.  Çarpak’ın cenazesi, Atatürk Mahallesi’ndeki mezarlıkta defnedildi. Törene katılan yüzlerce vatandaşın PKK’ye karşı öfkeli olduğu görüldü. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.