PKK’nin mağdur ettiği anneler iftarda buluştu

PKK’nin mağdur ettiği anneler iftarda buluştu

Çocukları PKK tarafından zorla dağa götürülen aileler ile çocukları dağda öldürülen ve yaralanan aileler, Diyarbakır’da iftar sofrasında buluştular.

Çocukları PKK tarafından zorla dağa götürüldüğü için geçtiğimiz yıl Diyarbakır’da oturma eylemi yapan aileler ile çocukları dağda öldürülen ve yaralanan aileler, Diyarbakır’da bir araya geldiler.

Sur ilçesindeki Nebi Camii’nde, Alternatif Politikalar Merkezi tarafından verilen iftar yemeğinde buluşan aileler, oruçlarını dualarla açtılar.

İftar sonrası açıklama yapan aileler, herkesin birlik olup barış ve kardeşlik için çalışması gerektiğini belirttiler.

“Artık yeter, gerçekten gücümüz kalmadı”

PKK’nin dağa götürdüğü 20 yaşındaki Fatih Eren’in ablası Hatice Eren, “Gecemiz gündüzümüz birbirine karıştı. Bir yıldan fazladır çekiyoruz bu acıyı. Yıllardır çekenler var. 30 yıldan fazladır çekiliyor bu acı. Aşağı yukarı bir buçuk yıldır içine gömülmüşüz. İnsan, evladı ya şehit düşürüldükten ya da bir şekilde götürüldükten sonra daha iyi anlıyor. Artık yeter! Gerçekten gücümüz kalmadı. Bu insanların sesini duysunlar artık.” dedi.

“Annelerin kucaklaşması farklı bir iklim ortaya çıkardı”

Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Mahmut Koçak ise çocukları dağa götürülen ailelere destek vermek için çaba harcadıklarını kaydederek, “Bazı sorumluluklarımızı eksik yaptığımızı fark ettik. Bununla ilgili olarak, terör bölgesinde olan ailelerle kucaklaşmak adına ‘Gönül Köprüleri’ adında bazı projeler başlattık. Akabinde de burada eylem yapmaya başlayan dağa götürülmüş çocukların annelerine destek vermek adına çok ciddi kararlar aldık. Gerçekten çok hayırlı bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Annelerin kucaklaşması farklı bir iklim ortaya çıkardı.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.