PKK’nin yaktığı okul hala eğitime açılmadı

PKK’nin yaktığı okul hala eğitime açılmadı

Diyarbakır’da 14 kişinin ölümüne sebep olan 6-8 Ekim olaylarında yakılan Fiskaya Ferit Köşkü İlkokulu aradan geçen 5 aya rağmen halen eğitime açılmadı.

DİYARBAKIR-Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim tarihlerinde çıkarılan olaylarda yakılan Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesindeki 850 öğrencisi olan Fiskaya Ferit Köşkü İlkokulu aradan geçen 5 aya rağmen halen Eğitim-Öğretime başlamadı.

 

Okullarının yakılmasından sonra uzak mahallelerde bulunan okullara gitmek zorunda kalan okul öğrencileri ise okullarının bir an önce faaliyete geçirilmesini istediler.

 

Mahalle sakinlerinden alınan bilgilere göre birçok okul öğrencisinin okul kapandıktan sonra dağa götürüldüğü iddia edildi.

 

“Gerçekten devlet buralardan el etek çekmiş adeta örgüt ile anlaşmış”

Okulu bu halde olmasının devlet için bir yüz karası olduğunu söyleyen ve ismini vermek istemeyen bir mahalle sakini okulun bu haline tepki göstererek bu durumun Diyarbakır’da devletin varlığının ne kadar olduğunun ifadesi olduğunu söyledi.

Vatandaş, “ Şu okulun halini görüyor musunuz? Okul mudur, örgüt evi midir? belli değil. Bir okul böyle mi olmalı? Diyarbakır’ın pahalı lüks semtlerinde oturanlar, çocuklarını okullara gönderiyor, ondan sonra dışarıdan gelenleri bu yerlere götürerek; bakın Diyarbakır’da her şey yolunda diyorlar. Peki, başbakana sesleniyorum. Diyarbakır’ın bu mahallelerine hiç geldiniz mi? Buraları da gördünüz mü? Bu yakılan okulda bine yakın çocuk okuyordu, bunlar şimdi nerede diye sordunuz mu? Bu çocukların birçoğu şu an sokaklarda, birçoğu da dağa götürüldü. Kimse korkudan sesini çıkaramıyor. Bak görüyorsunuz, size bir açıklama verdiğimde bile ismimi açıklayacak cesareti bulamıyorum. Böyle mi olmalı devlet. 6-8 Ekim olaylarından sonra inandık ki gerçekten devlet buralardan el etek çekmiş adeta örgüt ile anlaşmış. Yeter ki asker, polis ölmesin. Bu Kürtlere ne yapıyorsanız serbestsiniz demişler. Görünen o.” diyerek adeta isyan etti.

“Polisler o günlerde hiçbir olaya müdahale etmediler”

Okulun askeri kışlanın hemen yanında olduğunu ve polislerin okulun yakılmasına karşı herhangi bir müdahalede bulunmadığını aktaran Mahalle sakinleri, Diyarbakır polisinin kurban eti dağıtırken katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının olayına müdahale etmediği gibi bu olaya da müdahalede çok yetersiz kaldığını belirterek şehrin adeta başıboş bırakıldığını söyledi.

 

Mahalle sakinleri, mahalleleri başta olmak üzere Diyarbakır’ın adeta terk edildiğini ve yıkma faaliyetlerine karşı korumasız bırakıldığını belirttiler.

 

“Soğuk havada uzak okullara gidiyoruz”

Okulları yakıldığı için kış ayında kendilerine oldukça uzak olan okullara gitmek zorunda kaldıklarını belirten okul öğrencisi M.K, “Havalar soğuk olduğu için yürüyemiyoruz. Bizim okulumuzu yeniden yapsınlar. Okulumuz eski hale gelsin. Buradan uzak yerlere gitmek zor ve sadece ben değil birçok arkadaşımda aynı şekilde gitmek zorunda kalıyoruz. Okulumuzu yaktıkları için okula gidemiyoruz. Bazen de bize bir şey olur diye ailemiz bizi korkudan okula göndermiyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Tek isteğimiz okulumuzu eski hale getirsinler” dedi.

“Okulumuzu imar etsinler”

Okullarının 4-5 ay önce yakıldığını aktaran bir diğer okul öğrencisi Â.D ise, “Ben tekrar bu okuluma gelmek istiyorum. Yeni gittiğim okul uzaktır. Kış ayında oraya gitmek zordur. Bu okulumuzu yeniden yapmalarını istiyorum.” ifadelerini kullandı. İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler