PKK'ye ait mühimmat ele geçirildi

PKK'ye ait mühimmat ele geçirildi

Siirt'te hava harekâtında öldürülen PKK'lilere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilirken, Van'da araziye gömülü vaziyette mühimmat tespit edildi.

Siirt'in Baykan ilçesi Çukurca köyü kırsalında gerçekleştirilen hava destekli operasyonlarda öldürülen PKK'lilere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilirken, Van'ın Çatak ilçesinde PKK'ye yönelik operasyonda araziye gömülü vaziyette mühimmat tespit edildi.

Siirt Valiliği, 24 Eylül 2018 tarihinde Siirt İl jandarma Komutanlığı tarafından Siirt'in Baykan ilçesi Çukurca köyü kırsalında gerçekleştirilen hava destekli operasyonlarda 5 PKK mensubunun öldürüldüğünü ve çok sayıda mühimmat ele geçirildiğini açıklandı.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, operasyonda öldürülen PKK'lilerin üzerinden, 2 adet seyyar dipçikli kaleşnikof tüfek, 10 adet kaleşnikof şarjörü, 291 adet kaleşnikof fişeği, 3 adet şarjör kütüğü, 4 adet el bombası, 2 adet sırt çantası, 3 adet kırık şemsiye, bir adet radyo 3 adet not defteri, bir adet flash bellek, bir adet uyku tulumu, bir adet panço, kıyafetler, sağlık malzemeleri, çok sayıda yaşam malzemeleri ile örgütsel dokümanların ele geçirildiği belirtildi.

Siirt'in Pervari ilçesi Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında Yazlıca (Herekol) Dağı bölgesinde yapılan bir başka operasyon ile ilgili ise şu bilgilere yer verildi:

"Siirt Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında, Pervari ilçesinde bulunan Yazlıca Dağı (Herekol) Dağı bölgesinde 24 Eylül 2018 günü saat 13.30 sıralarında icra edilen şehit J. Yzb. Yunus Çelebi- 4 operasyonu kapsamında, Çakırsöğüt 3'ncü Jandarma Komando Tabur Komutanlığına bağlı Çakır-6 unsurları tarafından, 24 Eylül 2018 günü saat 13.30 'da gerçekleştirilen arazi arama/tarama faaliyetinde: bölücü terör örgütü mensuplarına ait bir adet boş uçaksavar kovanı, 3 adet bantlanmış pil bloğu, 4 adet mutfak tüpü, 3 çift mekap ayakkabı, 2 adet battaniye ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemeler, Cumhuriyet savcısının talimatı ile olay yerinde imha edilmiştir."

"Van'da araziye gömülü vaziyette mühimmat ele geçirildi"

Van'ın Çatak ilçesinde jandarma tarafından PKK'ye yönelik yapılan operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Van il Jandarma Komutanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada, eylemlerde kullanılmak üzere araziye gizlenmiş halde silah ve mühimmat ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Van İl Jandarma Komutanlığınca PKK/KCK'nin barınma alanlarına yönelik devam eden operasyonlar kapsamında 24 Eylül 2018 tarihinde, Çatak ilçesi Yukarınarlıca Mahallesi kırsalında icra edilen operasyon kapsamında, araziye gömülü vaziyette mühimmat ele geçirildiği kaydedildi.

Ele geçirilen mühimmat hakkında şu bilgilere yer verildi: "245 adet kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 7 adet kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 1 adet kannas keskin nişancı tüfeği şarjörü, 5 adet el bombası, bir adet el telsizi, 2 adet el yapımı patlayıcı ateşleme düzeneği, bir adet piknik tüpü, 3 çift ayakkabı ele geçirildi."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler