PKK'ye ait mühimmat ve yaşamsal malzemeler ele geçirildi

PKK'ye ait mühimmat ve yaşamsal malzemeler ele geçirildi

Siirt'te PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonda sığınak, barınak ve patlayıcılar imha edilirken, çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Siirt'tin Eruh ilçesine bağlı Şeyh Ömer Dağı bölgesinde PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda sığınak, barınak ve patlayıcı imha edilirken, çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemeleri de ele geçirildi.

Konuyla ilgili Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bölücü Terör Örgütü tarafından kullanılan biri üç odalı, biri 300 metre uzunluğunda olmak üzere toplam 4 adet sığınak/barınak tespit edilmiştir. Tespit edilen sığınak ve mağaralarda; 4,5 kilogram C4 patlayıcı, bir adet anti tank roketatar mühimmatı, bir adet anti personel roketatar mühimmatı, 3 adet sevk roketatar sevk fişeği, bir adet EYP şırınga düzeneği, 10 kilogram amonyum nitrat gübre 2 adet 10'lu pil bloğu,  bir adet akü, 2 adet flaş bellek, 10 litre mazot, 5 adet büyük tüp, bir adet küçük tüp, 26 adet büyük pil, bir adet radyo, bir adet video oynatıcı, bir adet şemsiye, 2 kutu silah bakım yağı, çok sayıda yaşam ve sağlık malzemeleri ile örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, delil niteliğinde olanların muhafaza altına alındığı, diğer malzemeler ile barınak ve sığınakların olay mahallinde imha edildiği ifade edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.