Bingöl'de PKK’ye ait sığınak ve patlayıcılar ele geçirildi

Bingöl'de PKK’ye ait sığınak ve patlayıcılar ele geçirildi

Bingöl'de jandarma tarafından yapılan operasyonlarda sığınak, patlayıcı ve patlayıcı yapımında kullanılan tüp ve çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Bingöl'de jandarma tarafından yapılan operasyonlarda 6 odalı sığınak, 2 adet C-4 ile patlayıcı ve patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda tüp ve çeşitli malzemeler ele geçirildiği belirtildi.

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, Merkez ve Genç ilçesi kırsalında İl Jandarma tarafından PKK'ye yönelik operasyon yapıldığını bildirdi.

Valilik farklı zamanlarda yapılan operasyonlarla ilgili olarak açıklamasında, "18 Kasım 2018 tarihinde Bingöl il j.k.lığı tarafından Bingöl ili Genç ilçesi kırsalında, icra edilen operasyon kapsamında; 2 adet piknik tüpünün baş kısmı kesilerek hazırlanmış içerisinde 12 kg patlayıcı madde bulunan uzaktan kumandalı EYP düzeneği, 6 adet elektrikli fünye, 100 metre kablo, 10 adet EYP düzeneği için hazırlanmış pil bloğu, çok miktarda yaşam ve sağlık malzemesi ele geçirilmiştir.

19 Kasım 2018 Bingöl il j.k.lığı tarafından Bingöl ili merkez ilçesi kırsalında, icra edilen operasyon kapsamında; 6 odalı sığınak, 19 adet EYP düzeneği için hazırlanmış pil bloğu, 10 adet dolu büyük tüp, bir adet dolu küçük tüp,3 adet akü, 485 adet çeşitli ebatlarda pil, 6 adet güneş panali, 6 adet 15x20 ebatlarında branda çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

19 Kasım 2018 Bingöl il j.k.lığı tarafından Bingöl ili Genç ilçesi kırsalında, icra edilen operasyon kapsamında; 8 adet kablolu çip ucunda 2 parça c-4 patlayıcı, 3 adet hazırlanmış EYP düzeneği, bir adet bidon içerisinde patlayıcı olduğu değerlendirilen bir kilogram madde, bir adet elektrikli fünye, bir adet 12’li havai fişek, 24 adet EYP düzeneği için sarılı pil bloğu kablosu,3 parça fitil (5 cm), 750 metre EYP düzeneği için kablo, 59 adet EYP yapımında kullanılmak üzere koli bandı ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler