PKK'ye bir tepki de Peşmerge komutanından

PKK'ye bir tepki de Peşmerge komutanından

PKK'nin, Kürdistan bölgesinin, Türkiye sınırında bulunduğu için huzursuzluğun baş gösterdiğini belirten Peşmerge Güçleri Batı Dicle Bölgesi Komutanı Zaim Ali, PKK'nin, bölgeden çekilmesini istedi.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Peşmerge Güçleri Batı Dicle Bölgesi Komutanı Zaim Ali, Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, PKK'nin bölgeden çıkmasını istedi.

PKK'nin, Kürdistan bölgesinin, Türkiye sınırında bulunduğu için huzursuzluğun baş gösterdiğini belirten Zaim Ali, PKK'nin oralardaki varlığının meşru olmadığını vurguladı.

Sivil halk kurban edildiğini ve bu konudaki hatanın PKK'de olduğunu belirten Zaim Ali, PKK'lilerin köy ve yerleşim yerlerine saklandığı için Türkiye'nin buraları vurduğuna dikkat çekerek, "PKK o köylerde olmasın, bakalım Türkiye yine vuruyor mu? PKK buraları boşaltmalı ve onların yüzünden evlerini boşaltanlar geri dönmelidir." ifadelerini kullandı.

PKK'den dolayı bin köy boşaltıldı

PKK'nin halkın yolunu kestiğini ve can kaybına neden olduğunu vurgulayan Zaim Ali, PKK nedeniyle, bölgede, bin köyün boşaltıldığını söyledi.

PKK'nin bulunduğu bölgelerin turizm yerleri olduğunu da ifade eden Zaim Ali, "Keleşin, Kandil, Nereve ve Rekan'da yüksek dağlar ve tatlı su kaynakları var. Yerel halk, buraları turistik geziler için de kullanıyordu. Fakat PKK, kontrol noktaları kurarak halkın oralara geçişini engelliyor. Bununla kalmıyor, halkın yolunu kesiyor. PKK, can kaybına ve halkın sığınmacı durumuna düşmesine sebep oluyor." dedi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler