PKK’ye yardım ve yataklık suçlaması: 9 gözaltı

PKK’ye yardım ve yataklık suçlaması: 9 gözaltı

Siirt merkezli 4 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda, PKK’ye yardım ve yataklık yapmakla suçlanan 9 şüpheli gözaltına alındı.

Siirt, Şırnak, Van ve Antalya illerini kapsayacak şekilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda, PKK’ye yardım ve yataklık yapmakla suçlanan 9 şüpheli gözaltına alınırken, çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiği öne sürüldü.

Siirt İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Siirt İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince PKK/KCK bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapan şahısların deşifre edilmesine yönelik gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde, 14 Mart 2018 günü sabah saatlerinde Siirt, Şırnak, Van ve Antalya illerini kapsayacak şekilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda 9 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır." denildi.

Açıklamada ayrıca, “Yapılan aramalarda; 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 17 adet fişek, 8 adet cep telefonu, bir adet dizüstü bilgisayar, 2 adet tablet bilgisayar ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Olayla ilgili adli soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.