PKK'ye yardım ve yataklık yaptığı belirtilen 8 kişi gözaltına alındı

PKK'ye yardım ve yataklık yaptığı belirtilen 8 kişi gözaltına alındı

Siirt merkezli 3 ilde PKK’ye yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle düzenlenen operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı.

Siirt, Bitlis ve Mersin illerinde PKK'ye yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, örgüte yardım ve yataklık yaptığı belirtilen 8 şüpheli gözaltına alındığı ve firari olan 2 zanlı için yakalanma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Konuyla ilgili Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, "PKK/KCK bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık sağlayan şahıslara yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Siirt ili Merkez ilçe İnkapı köyü bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarına işbirlikçilik, yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik 20 Mart 2018 tarihinde Siirt, Bitlis ve Mersin illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda; S.O. , K.O. , Y.D. , O.D. , B.T. , F.T. , E.Y. , K.O. , M.T. ve Z.O. adlı 10 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılmış olup, yapılan aramalar neticesinde 8 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır. Firari olan 2 şahsı yakalama çalışmaları devem etmektedir." denildi.

Olayla ilgili adli işlemlerin devam ettiği kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.