PKK/YPG’nin attığı mühimmatla hayatını kaybedenler defnedildi

PKK/YPG’nin attığı mühimmatla hayatını kaybedenler defnedildi

PKK/YPG’nin Suriye’den attığı havan topu ve roket mermisiyle hayatını kaybeden siviller için Şanlıurfa Valiliği önünde tören düzenlendi.

Barış Pınarı Harekâtı sırasında 10 Ekim 2019 Perşembe günü Suriye tarafından Akçakale’ye atılan havan ve roket mermilerinin patlaması sonucu hayatını kaybeden Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim Koordinasyon Müdürlüğü Personeli Cihan Güneş (33) ile Akçakale doğumlu Suriyeli 10 aylık Muhammed Ömer Şaar için Şanlıurfa Valiliği önünde tören düzenlendi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, şehitlik mertebesinin erişilebilecek en yüce mertebe olduğuna inanan bir millet olduğumuzu ifade ederek, hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Vali Erin, Suriye’de yuvalanan PKK/PYD/YPG’ye yönelik operasyon başlatıldığını, harekât karşısında, örgütlerin hedef gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırılar sonucu 4 vatandaşın hayatını kaydettiğini hatırlattı.

İl Müftüsü Mehmet Taştan’ın yaptığı duaların ardından tekbirlerle omuzlara alınarak araçlara yerleştirilen Cihan Güneş’in cenazesi toprağa verileceği memleketi Manisa’ya havayolu ile yolculanırken, Muhammed Ömer Şaar’ın ise Şanlıurfa’da toprağa verileceği bildirildi.

Öte yandan Ceylanpınar’da hayatını kaybeden 11 yaşındaki Elif Terim ile 7. Sınıf öğrencisi Mazlum Güneş’te ilçede düzenlenen törenle defnedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.