Plastik ve ambalajcılar kur artışından şikâyetçi

Plastik ve ambalajcılar kur artışından şikâyetçi

BURPAS Yönetim Kurulu Başkanı ve PLASFED Yönetim Kurulu Üyesi İlker Biliktü, plastik ve ambalaj sektörü olarak kur artışlarından şikâyetçi olduklarını söyledi.

BURPAS Yönetim Kurulu Başkanı ve PLASFED Yönetim Kurulu Üyesi İlker Biliktü, plastik ve ambalaj sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Biliktü, “BURPAS olarak her hafta üyelerimizle yaptığımız görüşmelerle sektörümüzün nabzını tutuyoruz. En önemli şikâyet kur artışından olumsuz etkileniyor olmamız. 2015’in ilk 6 aylık döneminde yaşanan olumsuzluklar maalesef artarak devam ediyor” dedi.

Ambalaj sektörünün piyasanın barometresi durumunda olduğunu ifade eden Biliktü, “İşçilik ve enerji gibi girdi maliyetlerini etkileyen konularda iyileştirmeler yapılabilseydi yılın ikinci yarısında toparlanma olabilirdi. Fakat belirsizliklerin devam ediyor olması o ihtimali de ortadan kaldırdı” şeklinde konuştu.

Sektördeki firmaların ihracata yönelik çalışmalara ağırlık verdiğini sözlerine ekleyen Biliktü, BURPAS olarak PAGDER ve PLASFED ile birlikte üyelerine yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantılarının yanı sıra yurtdışı fuar katılım çalışmaları da yaptıklarını söyledi.

 İran’la önemli işbirlikleri yapılabilir

BM Güvenlik Konseyi’nin kararından sonra İran ile yeni işbirliklerinin araştırıldığına dikkat çeken Biliktü “Birkaç sene önce İran’da fuara katıldık. Önemli gözlemlerimiz ve temaslarımız oldu. Petrol zenginliği nedeniyle petrokimya ürünü olan plastik hammaddesinin ucuza mal ediyor olması İran için önemli bir avantaj. İran’ın uluslararası ticaret kurallarına göre ekonomisinin işlemeye başlamasıyla birlikte bilhassa plastik alanında orada ortak yatırımlar söz konusu olabilir. Bunun karşılığı olarak İranlı firmalar da ülkemizde bu sektörde yatırım yapabilirler.Hammadde gelip ülkemizde işlenebilir ve pazara yakınlık nedeniyle İran için de avantaj olabilir” dedi.   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler