​Polis engelli vatandaşı darp etti iddiası

​Polis engelli vatandaşı darp etti iddiası

​Eşini Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine götüren İbrahim Aslan ismindeki engelli vatandaş, polis şiddetine maruz kaldığını iddia etti.

Eşini doğum sancıları üzerine Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine götüren İbrahim Aslan ismindeki engelli vatandaş, polis şiddetine maruz kaldığını iddia etti.

Olay önceki gün öğlen saatlerinde yaşandı. Doğumhane aciline giden yolu tamamıyla kapatan park halindeki sivil araç için tepki gösterdiğini belirten Aslan, sivil giyimli polislerce acilde bulunan polis odasına zorla götürülerek darp edildiğini iddia etti.

Engelli haliyle eşi ve 1,5 yaşındaki çocuğu yanından yaka paça polis odasına götürüldüğünü belirten Aslan, hastaneden darp raporu aldığını söyledi.

"Gözüme birkaç yumruk attılar"

Eşinin doğum sancıları nedeniyle telaş içerisinde apar topar hastaneye gittiklerini belirten Aslan, "Tabi gittiğimizde doğumhanenin girişinde bir araba park etmişti. Yaklaşık 6-7 dakika boyunca arabanın sahibini aradık, güvenlik görevlileri de kimin bıraktığını bilemiyordu. Sonradan aracın sahibi olduğunu sandığım bir kişi geldi. Ben de tepki gösterdim doğumhanenin önüne araç park edilir mi dedim. Daha önce ameliyat olduğu için eşimin ve çocuğumun hayati tehlikesi olduğunu söyledim. Oradan biri araç sahibi mi değil mi bilmiyordum, bana polis olduğunu söyledi. Sivil kıyafetliydi. Ben de polis olsanız ne yazar buraya araç park edilir mi anlamına gelen cümleler söyledim. Tabi o an ben de çok stresliydim. Fakat polis benim hiç beklemediğim bir hareket yaptı ve beni yakamdan tuttu ve ‘sen polisle nasıl böyle konuşursun’ dedi. Eşimin doğum yapacağını gitmem gerektiğini söyledim fakat beni dinlemediler. Engelli olduğumu gördükleri halde sürükleyerek hastanedeki polis odasına götürdüler. Ben de eşim doğum yapıyor, bırakın beni, acelem var diyorum, dinlemediler. İçeri aldıkları gibi beni dövmeye başladılar. Telefonumla ağabeyimi aramak istedim. Beni dövemezsiniz dedim. Fakat kimseyi aramama müsaade etmediler. Ve gözüme birkaç yumruk attılar. Telefonumu elimden aldılar. Ardından gelen ikinci polis de kimliğimdeki doğum yerimi gördükten sonra 'nedir bu polislerin sizden çektiği' dedi." şeklinde konuştu. 

"Onlardan şikâyetçi olacağımı söyledim"

Eşinin doğum yapmak üzere olduğunu söylemesine rağmen kendisini karakola götürmek istediklerini söyleyen Aslan, "Fakat ben de eşimin hala arabada beklediğini ve doğum yapmak üzere olduğunu söyledim. Beni sürüklerlerken birinin kolu yaralandığı için benden davacı olacaklarını söylediler ve tutanak tuttular. Ben de darp raporu alarak onlardan şikâyetçi olacağımı söyledim. Ardından kendi aralarında konuştular. Gözümü gösterdim ve morluklarıma bakın bunu siz yaptınız dedim. Sonradan  ‘Tamam tamam seni bırakacağız’ dediler." ifadelerini kullandı. 

"Darp raporu aldım"

Eşinin bu zor gününde başından geçenleri unutamayacağını belirten Aslan, olay sonrası doktora gidip darp raporunu da aldığını belirtti. Aslan yetkililerin bu tip keyfiliklere kayıtsız kalmamaları gerektiğini belirterek, "Doğumhane yoluna nasıl araç park edilir, yol nasıl kapatılır ve dahası o esnada buna tepki gösteren vatandaş nasıl apar topar götürülerek darp edilir, anlamak mümkün mü?" diye sordu.

Ayaklarından engelli olduğunu ve zor yürüdüğünü belirten Aslan, bunu yapanlardan öbür dünyada da şikâyetçi olacağını belirtti.

"Bu şiddet ilk değil"

Son dönemde polislerin vatandaşa yönelik sert tavırları gittikçe artıyor. Geçtiğimiz aylarda Van’da mantar toplayan köylüler ‘terörist’ diye gözaltına alınmış ve saatlerce işkence edilmişti. Köylülerin suçsuz olduğu anlaşıldıktan sonra serbest bırakılmıştı. Daha sonra Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde operasyon sırasında hayatını kaybetmesinin hıncını köylülerden almak isteyen bir grup özel harekât polisi Şarpatan köyünü basmış ve onlarca köylüyü döverek işkenceden geçirmişti. İçişleri Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlatmış ve bazı polisler görevden alınmıştı. Ramazan ayında ise İstanbul’da yaşanan olayda yol kontrolü sırasında arabasının dağıtılmasına tepki gösteren bir vatandaş eşinin ve çocuklarının gözleri önünde darp edilmiş ve annesi de yerde sürüklenmişti.

İşkenceler cezasız kalıyor

Tüm bu olan olayların arkasından ciddi bir araştırma ve soruşturma yapılmaması ve işkence yapan polislerin cezasız kalması ise halk tarafından tepkiyle karşılanıyor. OHAL’in vatandaşa yansımayacağını söyleyen yetkililer de her geçen gün artan polis şiddetine tepki göstermiyor. Ayrıca vatandaşlar ise tedirginlik içerisinde yaşanan olayları takip ediyor ve önlem alınmazsa sıranın bir gün kendilerine gelebileceği endişesini taşıyor.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.