Polislerin usulsüzlüğe kayıtsız kalması tepkilere yol açtı

Polislerin usulsüzlüğe kayıtsız kalması tepkilere yol açtı

Nusaybin’de HDP’li bazı kişilerin yardım etme bahanesiyle başkasının adına oy kullanması tepkilere neden oldu. Sandık başkanları ise olayları görüntülemek isteyen basın mensuplarının, usulsüzlüğü görüntülemesine müsaade etmediler

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili için oy verme işlemi devam ediyor.

Oy verme işlemleri sırasında “tartışmalar” eksik olmazken, HDP’li bazı kişilerin yardım etme bahanesiyle başkasının adına oy kullanmasına tepki gösterenlerin haber vermesi üzerine olay yerine giderek usulsüzlüğü görüntülemek isteyen gazeteciler sandık başkanlarının engeline takıldılar.

Gazetecilerin, yaşanan usulsüzlüğü görüntülemesine izin vermeyen sandık başkanlarının tavrını polise bildiren gazetecilere, polisin sergilediği vurdumduymaz tavrı ise gazetecilerin tepkisine neden oldu.

Sandık başkanları gazetecilerin görüntü alınmasına izin vermezken, polis ise tüm yetki ve sorumluluğun sandık başkanlarında olduğu öne sürerek, olaylara müdahalede bulunmadıkları gibi şikâyetleri de görmezden geldikleri ifade edildi.

Alınan bilgiye göre, her yıl olduğu Nusaybin’de yine seçimlerde blok oy, açıktan oy kullanma ve başkasının yerine oy kullanıldı.

Yaşanan hukuksuzları görüntülemek için Nusaybin Edip Mungan İlkokuluna giden gazeteciler, 1122 nolu sandığın başkanına takıldı.

Sandık başkanı, gazetecilerin görüntü almasına izin vermedi. Gazetecilerin engellendiği okulda güvenliği sağlayan polisler ise tüm yetki ve sorumluluğun sandık başkanlarında olduğu öne sürerek, müdahalede bulunmadı.

Okulda ve sınıflarda bulunan HDP’li bazı kişiler, özellikle gelen yaşlı seçmenlere “yardım etme” bahanesiyle ellerinden tutarak götürdüğü kabinde kendisi “Tercih” mührünü pusulaya basarak işlemin bittiği açıktan söylemesi dikkat çekti.

İlçe Yüksek Seçim Kurulu yetkililerinin sandık başkanını arayıp gazetecilere sıkıntı çıkartılmaması yönünde emir vermesine rağmen sandık başkanının görüntü alınmasına izin vermemesi, polisin ise gazetecilere ‘Sandık başkanının beyanlarına göre hareket ediyoruz. Başkanın müdahale et beyan etmesi durumunda hakkınızda işlem yaparım’ demesi dikkatlerden kaçmadı.

Sandıkların, sınıfların bir bölümünde ve dar bir alanda kurulması ise halkın tepkisine neden oldu. Zaman zaman görevliler ile seçmeler arasında gerginliğin yaşanmasına ve tansiyonun yükselmesine neden olan olaylara polisin kayıtsız kalması ise dikkatlerden kaçmadı. (M. Salih Keskin - İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.