Pompeo: Türkiye'nin izlediği yol doğru değil

Pompeo: Türkiye'nin izlediği yol doğru değil

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo "Türkiye'nin izlediği yol doğru değil. S-400 almaları, onlarla bizim aramızda ve onlarla NATO arasında birçok sorunu beraberinde taşıyor." dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla yapacağı görüşmede Suriye'nin kuzeyine ilişkin sorunların hallolmasını umut ettiğini belirtti. Pompeo, S-400 konusunda ise Türkiye'ye "diplomatik baskı" yaptıklarını söyledi.

Pompeo, Senato Dış İlişkiler Komisyonunda, komisyon üyelerinin sorularını yanıtladı. Suriye'nin kuzeyinde Türkiye ve ABD arasındaki sorunların çözülmesini umut ettiğini vurgulayan Pompeo, "Umarım sonunda iki NATO müttefiki risk oluşturacak şekilde birbirine çok yaklaşmayacaktır." dedi.

Pompeo, S-400 konusunda ise Türkiye'yle Rus savunma sistemini almaması yönünde görüştüğünü belirterek, "Kendilerine alternatif sunduk. Umut ediyoruz ki tavırları NATO'nun hedefleriyle uyum içerisinde olacaktır. Elbette Türkiye'nin izlediği yol doğru değil. S-400 almaları, onlarla bizim aramızda ve onlarla NATO arasında birçok sorunu beraberinde taşıyor. Onlara diplomatik baskı yapıyoruz, bir yandan da alternatif sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Pompeo, ABD'nin Türkiye'ye F-35 savaş uçağı satışının ise hala devam eden bir süreç olduğunu söyledi. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.