Prof. Dr. Fuat Sezgin kar festivaliyle anıldı

Prof. Dr. Fuat Sezgin kar festivaliyle anıldı

Prof. Dr. Fuat Sezgin, Muş Alparslan Üniversitesi tarafından düzenlenen kar festivali ile anıldı.

Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 2019 yılının "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" olarak ilan edilmesinin ardından, birçok ilde anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Muş Alparslan Üniversitesi de(MŞÜ) Prof. Dr. Fuat Sezgin’i anmak için kar festivali düzenledi. Festivalde, halk oyunları gösterisinin yanında kızakla kayma yarışı, kayaklı koşu gibi yarışmalar yapıldı.

Festivale ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan MŞÜ Rektör Yardımcısı Abdullatif Tüzer, “Bu yıl Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Profesör Dr. Fuat Sezgin yılı ilan edildi. Fuat Sezgin İslam bilimi alanında yetişmiş en değerli şahsiyetlerimizden birisi. Farkındalık oluşturma, bir bilinç oluşturma hatta örnek model oluşturması açısından yıl boyunca üniversitelerde çeşitli etkinlikler yapıldı. Biz de Muş Alparslan Üniversitesi olarak birçok etkinlik planladık. Bunların içinde en güzellerinden bir tanesi de kar festivali oldu. Kızak yarışması oldu ve dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. Yine bunların yanında üniversitemizin halk oyunları gösterisi oldu. Festival yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinliğin amacına ulaştığını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

MŞÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Şükrü Çobanoğlu ise şöyle konuştu: “Muş Alparslan Üniversitesi olarak 2019 yılı Profesör Doktor Fuat Sezgin yılı olarak ilan edilmesi ile biz de bu alanda Fuat hocamızı anmak istedik. Sadece sempozyumlarda değil böyle eğlenceli etkinliklerle de tanıtmak istedik. Amacımız Fuat hocayı gençliğe farklı bir şekilde tanıtmaktır. Bunu da başardığımıza inanıyorum.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.