Projeler ile imam hatip okullarını tanıtmaya çalışıyoruz

Projeler ile imam hatip okullarını tanıtmaya çalışıyoruz

Adıyaman Fatih İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ömer Alkayış, projelerle imam hatip okullarını tanıtmaya ve öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkaramaya çalıştıklarını belirtti.

Adıyaman Fatih İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ömer Alkayış, dahil oldukları projelerle imam hatip kültürünü oluşturmaya ve imam hatip okullarını tanıtmaya çalıştıklarını belirtti.

Projeler ile imam hatip okullarının tanıtılması ve öğrencilerinin yeteneklerinin ortaya çıkmasını öncelediklerini dile getiren Alkayış, "Birinci hedefimiz imam hatip kültürünü oluşturmak ve bunu devam ettirmektir. Bu konuda hem başarı olarak hem de kültürel olarak baya bir yol aldığımızı düşünüyorum. Velilerimiz ile diyaloğumuzu üst derece tutup bunu başarıya dönüştürmek, onun haricinde okul içinde etkinliklerimiz vardır." ifadelerini kullandı.

"İmam Hatiplerin en büyük handikabı, imam hatipte sanki derslerin dışında bir etkinlik yapılmıyormuş düşüncesidir." diyen Alkayış aslında durumun böyle olmadığını, imam hatip okulları olarak birçok etkinlik yaptıklarını dile getirerek şunları söyledi:

"Bizim en büyük hedeflerimizden bir tanesi de bunu kırmaktır. Bu konuda çok büyük çabalar verdik. Bizim şu anda Avrupa Birliği projemiz "Friend Across The Water" diye projemiz var. Adıyaman'da 2017 yılında kabul edilen iki projeden bir tanesi 7 tane ülke ile biz bu ortaklığı gerçekleştirdik. Bunlar Polonya, Portekiz, Romanya; Bulgaristan, Yunanistan, Litvanya ve Türk olmak üzere bizimle beraber 8 ülke bulunmaktadır."

Alkayış, "Projemizin konusu birincisi göç ve göçmenler şu anda dünyanın en büyük sorunlarından bir tanesi, ikincisi de tatlı suların değeri hakkındadır. Bu projemizde hem öğretmen hareketli var, hem de öğrenci hareketli var. Şimdiye kadar 5 ülkede hareketlilik gerçekleştirdik. Projeler hakikaten çok güzel hem kültür etkileşimi oluyor, hem de ülkemizi daha güzel daha iyi tanıma fırsatımız oluyor. Öğrencilerimizin yeteneklerini görüyoruz ondan sonra eğitimleri karşılaştırıyoruz. Göğsümüzü kabartan en büyük şeyde hakikaten bugün 3 milyondan fazla göçmeni misafir etmenin gururunu orada yaşıyoruz ve yaşatıyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler