Projelere ayrılan ödenek miktarı 572 milyon TL

Projelere ayrılan ödenek miktarı 572 milyon TL

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt'te projelere ayrılan ödenek miktarının 572 milyon 346 bin TL olduğunu söyledi.

Siirt’te 2018 yılının dördüncü dönem koordinasyon kurulu toplantısı, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında gerçekleştirildi. Siirt Valiliği konferans salonunda yapılan toplantıda; Siirt il genelinde yürütülen yatırım çalışmaları ele alınarak, yatırımların nakdi ve fiziki gerçekleşme oranları masaya yatırıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali Atik, il genelinde 2018 Ekim ayı itibariyle 351 proje üzerinde çalışmalar yapıldığını söyledi.

Projelere ayrılan ödenek miktarının 572 milyon 346 bin lira olduğunu kaydeden Vali Atik,  "238 milyon 43 bin lira harcama yapıldığını, projelerin nakdi gerçekleşmelerinin yüzde 42, fiziki gerçekleşmelerinin ise yüzde 55 olduğunu,  351 projeden 115'inin tamamlandığını, 140'ının devam etmekte olduğunu, 28'inin ihale aşamasında ve 68 projeye de çeşitli nedenlerden dolayı başlanamadığını" ifade etti.

Kentte yatırımların gerçekleşme seviyelerinin istenilen düzeyde olmadığını ifade eden Atik, şöyle konuştu:

"İlimizde çalışma mevsiminin nispeten uygun olduğu bugünlerden itibaren kurum ve kuruluşlarımızın mevsim şartlarından azami şekildi faydalanarak çalışmalarını hızlandırmaları ve başlanamayan projelerin hızla hayatta geçirilmesi için gerekli hassasiyeti göstermeleri önem arz etmektedir. Yılsonunun yaklaşması dolayısıyla mümkün mertebe ödeneklerin tenkis edilmemesine özen gösterilmelidir." dedi.

Toplantıda daha sonra yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il yöneticileri, gerçekleştirmekte oldukları yatırımlar hakkında kurula bilgi verdi ve koordine edilmesi gereken konuları aktardılar.

Toplantıya, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, kaymakamlar, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri, STK temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.